Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Окупанти змусили виїхати з Криму англійську журналістку

П'ятниця, 9 лютого 2018, 15:24

Російські силовики змусили виїхати з окупованого Криму англійську журналістку-фрілансера Маделайн Роуч, що спеціалізується на висвітленні порушень прав людини на пострадянському просторі.

Також вона була оштрафована Центральним районним судом Сімферополя, повідомляє Радіо Свобода.

Вказується, що її затримали вранці 7 лютого в хостелі Сімферополя, де вона зупинилася під час поїздки на півострів.

Роуч звинуватили в журналістській діяльності на території Криму без акредитації російського МЗС, а також у відсутності медичної страховки.

Після опитування у відділі поліції Роуч засудили за статтею про порушення іноземним громадянином правил в'їзду і перебування в Росії.

Видання вказує, що двокат за призначенням Андрій Семенець, якого запросили самі поліцейські, настійно рекомендував Роуч визнати провину, заплатити штраф і залишити Крим.

"Журналістка в суді наполягала на тому, що не виконувала нічиє редакційне завдання і приїхала до Криму, лише щоб познайомитися з героями своїх публікацій.

У відповідь поліцейські заявили, що, за їхньою інформацією, вона зняла і пересилала відео зустрічі з кримськотатарськими сім'ями політв'язнів за допомогою месенджера на телефоні", - пише Радіо свобода.

Журналістка була оштрафована на чотири тисячі рублів і покинула півострів в той же день.

Маделайн Роуч опублікувала в The Moscow Times, Newsweek, The Globe and Mail і інших виданнях матеріали про порушення прав людини в Криму і про переслідування кримських татар. Статтю на сайті Aljazeera про повернення каральної психіатрії в діяльності російських спецслужб на прикладі справи заступника голови забороненого в Росії Меджлісу кримсько-татарського народу Ільмі Умерова, поліцейські демонстрували в суді як доказ провини журналістки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування