Крищенко пояснив, чому під Радою багато поліції

Четвер, 1 березня 2018, 15:24
Крищенко пояснив, чому під Радою багато поліції

З метою належного забезпечення правопорядку під час засідання Верховної Ради столичні поліцейські посилили заходи безпеки в урядовому кварталі.

Начальник поліції Києва Андрій Крищенко наголосив на цьому, коментуючи окремі заяви про так звану "зачистку" наметового містечка, інформує прес-служба поліції.

"Інформація, яка поширюється у мережі Інтернет, про нібито "зачистки" чи "штурм" наметового містечка під Верховною Радою, не відповідає дійсності", – заявляє Крищенко.

За його словами, "зачистки" і "штурми" – це не поліцейські заходи, передбачені українським законодавством про поліцію:

"Правоохоронці можуть виконувати рішення судів або проводити слідчі дії. Поліція Києва біля ВРУ лише забезпечує громадський порядок", – наголосив Крищенко.

Він пояснив, що кількість залучених правоохоронців може змінюватися, відповідно до ситуації.

Також керівник столичних поліцейських закликав громадян дотримуватися вимог чинного законодавств та не порушувати громадський порядок, адже правоохоронці миттєво реагуватимуть на будь-які прояви порушень законодавства в межах своєї компетенції та законних повноважень.

Як відомо, 27 лютого перед Верховною Радою сталися сутички між пікетувальниками і правоохоронцями, в результаті яких отримали поранення 14 поліцейських.

За словами депутата від "Народного фронту" Антона Геращенка, це була провокація, влаштована представниками "Руху нових сил" Міхеіла Саакашвілі.

Пікетувальники викотили шини до парламенту і намагалися їх підпалити. Коли правоохоронці завадили цьому, протестувальники влаштували сутички. 9 провокаторів були затримані. 

Один з лідерів РНС Юрій Дерев’янко у коментарі "Українській правді" заперечив причетність партії до сутичок.

Нардеп Семен Семенченко розповів, що мітингувальники, які брали участь у сутичках під Верховною Радою, приїхали із Закарпаття, щоб зустрітися зі спікером Андрієм Парубієм.

Парубій відповів, що вперше про це чує.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом завдання травм правоохоронцям.

Перший віце-спікер Ірина  Геращенко на засіданні 27 лютого закликала народних депутатів вийти на площу перед парламентом і попросити жителів наметового містечка, "де стоять намети, до яких навіть сніг не протоптаний", згорнути його.

Вона зазначила, що ситуація, коли стільки місяців є заблокованим центр міста, є неприпустимою.

Валентина Романенко, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...