Організатора контрабанди кокаїну з Аргентини в РФ затримали

П'ятниця, 2 березня 2018, 09:05

У Німеччині затримали ймовірного організатора контрабанди кокаїну з Аргентини в Росію Андрія Ковальчука.

Про це повідомляють "РИА Новости" з посиланням на його адвоката Володимира Жеребенкова.

"Вночі зателефонувала його дружина і сказала, що поліція затримала його у зв'язку з питанням про розшук. Буде вирішуватися питання про екстрадицію", - сказав адвокат.

Він зазначив, що поліцейські прийшли вночі в квартиру Ковальчука в передмісті Берліна і поводилися коректно.

"Сказали, що без доказів не видаватимуть, але питання розглянуть", - розповів Жеребенков.

Він додав, що шукає для Ковальчука російськомовного адвоката, який розуміється на питаннях екстрадиції.

Сам Ковальчук вважає те, що сталося, провокацією і стверджує, що залишив в школі при посольстві каву, коньяк і побутові речі.

За словами адвоката, Ковальчук їх упакував, поклав під сходи з дозволу колишнього завгоспа Алі Аб'янова, ці речі пролежали там півтора року.

У російському МЗС заявили, що Ковальчук ніколи не працював у відомстві.

Як повідомлялося, 22 лютого стало відомо про припинення операції з відправки 389 кг кокаїну дипломатичною поштою з Аргентини в Росію. 

Розслідування справи почалося ще в липні 2016 року, після того, як на території школи при посольстві Росії виявили 12 валіз із наркотиками.

Під час розслідування співробітники спецслужб замінили кокаїн на борошно і оснастили валізи GPS-датчиками, після чого в грудні 2017 року їх відправили до Росії.

За даними аргентинського видання Clarin, під час розслідування затримали п'ять осіб: двох аргентинців, серед яких інспектор поліції Буенос-Айреса Іван Близнюк і його знайомий Олександр Чикало, а також трьох росіян, які є співробітниками посольства Росії в Аргентині: Алі Аб'янова, Володимира Калмикова та Іштіміра Худзамова.

У Міністерстві закордонних справ Росії заявили, що вантаж із наркотиками належав співробітникові технічного складу посольства Росії в Буенос-Айресі, який на той час завершив відрядження. Його ім'я не називали.

Пізніше стало відомо, що в зв'язку з "кокаїновою справою" оголосили в міжнародний розшук громадянина РФ, 1968 року народження.

За даними "Інтерфакс", це ймовірний організатор контрабанди кокаїну Андрій Ковальчук, який на даний момент живе в Берліні і який був технічним співробітником посольства РФ в Аргентині. Його заарештували заочно.

Усім обвинуваченим пред'явили обвинувачення за ч.3 ст.30 – ч.4 ст. 229.1 (замах на контрабанду наркотичних засобів) та ч.3 ст.30 – ч.5 ст.228.1 (спроба незаконного виробництва, збуту або пересилання наркотичних засобів в особливо великому розмірі) КК РФ.

Пізніше росЗМІ повідомляли, що фігурант справи про "кокаїн" з Аргентини Ковальчук міг займатись безпекою МЗС РФ.

Також повідомлялося, що до кокаїнової справи може бути причетний борт льотного загону "Росія".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування