Клімкін про заяву "Газпрома": Наперсточники підвищують ставки

П'ятниця, 2 березня 2018, 15:03

Міністр закордонних справ Павло Клімкін каже, що російський "Газпром" вирішив підвищити ставки у своїй незрозумілій грі.

Так глава МЗС відреагував на рішення російського монополіста розірвати контракти з українським "Нафтогазом". 

"Вчора я Газпром назвав "наперсточниками", а сьогодні вони поводяться як гравці у покер і намагаються підвищувати ставки. Лише незрозуміло, у що і з ким вони грають", – пише міністр у Твіттер.

28 лютого стало відомо, що Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги "Нафтогазу" щодо компенсації за недопоставлені "Газпромом" обсяги газу для транзиту. 

За рішенням Стокгольмського арбітражу, "Нафтогаз" домігся компенсації у сумі 4,63 млрд доларів за недопоставку "Газпромом" погоджених обсягів газу для транзиту.

За результатами двох арбітражних проваджень у Стокгольмі "Газпром" має сплатити 2,56 млрд доларів на користь "Нафтогазу".

1 березня стало відомо, що "Газпром" вирішив не постачати газ НАК "Нафтогаз України" за контрактом і повернув отриману передоплату.

2 березня глава правління "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що його компанія змушена негайно розпочати процедуру розірвання контрактів з "Нафтогазом України" на постачання і транзит газу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування