Мазуту на опалення у Києві вистачить на два тижні - Кличко

Понеділок, 5 березня 2018, 10:36

Міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що у столиці не буде проблем із теплопостачанням.

Про це йдеться на його сайті.

Він зазначив, що тепло в повному обсязі отримують всі соціальні об’єкти, та не припиняють роботу дитсадки, школи та вищі навчальні заклади.

"Проблеми з теплопостачанням у столиці сьогодні немає. В нас достатні запаси мазуту. Зараз ми його використовуємо в пропорції з газом 70/30.  Поки що ми не отримували рішень від НАК "Нафтогаз" про стовідсотковий перехід на газ", - сказав Кличко.

"Але я хочу запевнити киян, що в нас достатньо запасів мазуту. Його вистачить, як мінімум, на 2 тижні. І, якщо не буде великих морозів, цього буде достатньо, щоб подавати тепло в повному обсязі до всіх об’єктів і житлових будинків міста",  - додав він.

Кличко зазначив, що проблем з теплопостачанням в столиці не буде.

Як відомо, "Газпром" 2 роки і 3 місяці не поставляв Україні газ до винесення рішення Стокгольмським судом. Дія контракту завершується наприкінці 2019 року.

За цим контрактом "Нафтогаз" зобов'язаний викуповувати у "Газпрому" від 4 до 5 млрд кубів газу щорічно, тому НАК і здійснив передоплату.

28 лютого стало відомо, що Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги "Нафтогазу" щодо компенсації за недопоставлені "Газпромом" обсяги газу для транзиту.

За рішенням Стокгольмського арбітражу, "Нафтогаз" домігся компенсації у сумі 4,63 млрд доларів за недопоставку "Газпромом" погоджених обсягів газу для транзиту.

За результатами двох арбітражних проваджень у Стокгольмі "Газпром" має сплатити 2,56 млрд доларів на користь "Нафтогазу".

1 березня стало відомо, що "Газпром" вирішив не постачати газ НАК "Нафтогаз України" за контрактом і повернув отриману передоплату.

Голова "Нафтогазу" Андрій Коболєв на засіданні Ради безпеки й оборони України того ж дня заявив, що дефіцит газу в Україні – близько 10 млн куб м на добу. Він запропонував обмежити споживання газу на 3-4 березня, коли ще очікується холодна погода.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування