Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дослідження показало, чим небезпечне голосування Путіна в окупованому Криму

Вівторок, 6 березня 2018, 13:01

Дослідження академії при МЗС показало, що існують певні загрози для української дипломатії, якщо голова РФ Володимир Путін відправиться до окупованого Росією Криму голосувати за себе на виборах президента.

Про це йдеться в аналітичній записці Центру міжнародних досліджень Дипломатичної академії України імені Геннадія Удовенка при МЗС "Вибори президента РФ: виклики та можливості для України".

"Імовірне особисте голосування чинного президента РФ у Криму може стати черговою цинічною демонстрацією російської позиції щодо того, що питання Криму є виключно питанням внутрішньої політики РФ", - пояснюють дослідники.

Вони дійшли висновку, що якщо у випадку ОРДЛО Росія декларує готовність до ведення переговорів, то щодо Криму РФ і надалі передбачає зняття питання з порядку денного міжнародної спільноти.

"Привернення уваги до окупованого Криму в контексті виборів становить основний виклик для української дипломатії", - наголошується в документі.

Аналітики припускають, що таким чином відбувається інтенсифікація риторики миротворчого плану для окупованих територій Донбасу в контексті виборів.

"Спроможність захисту громадян України на території РФ підривається внутрішніми тенденціями самого політичного режиму, котрий у виборчий період стає більш жорстким до всіх, хто, на його думку, може становити загрозу", - йдеться в записці.

Дослідники очікують, що після свого переобрання Путін продовжуватиме наявну зовнішню політику, зокрема і щодо України.

"У цьому процесі для України важливо активно утримувати питання усіх окупованих територій в пріоритетах міжнародного порядку денного", - підкреслюється в документі.

Як повідомлялося, президент Росії Володимир Путін, який пішов на вибори як самовисуванець, може проголосувати на одній з незаконних виборчих дільниць в анексованому Криму.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування