Геращенко просить відгукнутись журналістів, яких обстріляли на Донбасі

Середа, 7 березня 2018, 10:28

Уповноважена президента з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко звернулася до військових журналістів, які потрапляли під обстріли бойовиків, розповідати їй про ці факти, щоб донести інформацію до Ради Європи та ОБСЄ.

Про це вона написала у Facebook.

"Як Уповноважена президента з мирного врегулювання ситуаціі на Донбасі зіштовхнулася ось з якою проблемою: в нас й досі не ведеться моніторинг обстрілів журналістів в зоні війни, порушень права журналістів на професію з боку терористів, які обстрілюють українські території", - заявила Геращенко.

За її словами, внесок українських військових журналістів у висвітлення російської агресії є "надзвичайним й ще не до кінця оціненим".

"Я впевнена, що їх фото і відео будуть ще слугувати доказами в міжнародних судах, під час наших позовів проти РФ. Але це неправильно, що й зараз на всіх міжнародних майданчиках ми не піднімаємо тему обстрілів журналістів, поранень і вбивств", - зазначила вона.

"Тут один депутат держдуми РФ, який незаконно вїхав на окупований Донбас, три дні кричить в російських пропагандистських ЗМІ, що його обстріляли ЗСУ. А наших й віськових, й цивільних, й журналістів в зоні війни обстрілюють щотижня. Й дивно, що ті теми ми не піднімаємо на міжнародному рівні", - додала уповноважена президента.

Геращенко заявила, що планує це виправити і попросила всіх військових журналістів, які потрапляли під обстріли в зоні конфлікту, надати їй інформацію: де, коли, за яких обставин вони потрапляли під обстріл.

Вона запевнила, що разом із міністерством закордонних справ зробить  усе можливе, аби донести ці факти до ОБСЄ і РЄ.

Раніше повідомлялося, що минулої доби, попри оголошене перемир’я, агресор провів 3 прицільних обстріли позицій Збройних Сил України. У результаті загинув український військовослужбовець.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...