Зігмар Габріель не увійде до складу нового уряду Німеччини

Четвер, 8 березня 2018, 15:27

Чинний міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель не увійде до складу нового уряду країни, який буде сформовано після 14 березня.

Про це глава МЗС Німеччини написав на своїй сторінці у Facebook.

За словами Габріеля, про таке рішення його повідомили лідерка фракції соціал-демократів у Бундестазі Андреа Налес та тимчасовий виконувач обов'язків голови партії Олаф Шольц.

Габріель зазначив, що він як і раніше є обраним депутатом Бундестагу, проте закінчується епоха, в якій він займав керівні посади, представляючи СДПН.

"Протягом майже 30-річної політичної кар'єри у мене була можливість 18 років обіймати керівні функції в державі і СДПН", - написав він. "Для мене це була велика честь, за яку я вдячний".

Наприкінці свого повідомлення у Facebook Габріель побажав новому федеральному уряду і своєї партії успіхів у вирішенні непростих проблем на благо Німеччини і всієї Європи.

Як відомо, посада міністра закордонних справ у наступному німецькому уряді збережена за квотою соціал-демократів. Партія до тепер офіційно не оголосила своїх кандидатів в уряд.

Серед можливих претендентів на цю посаду ЗМІ називають теперішнього міністра юстиції Гайко Мааса, міністра у справах сім’ї Катаріну Барлей та віце-президента Бундестагу Томаса Опперманна.

Після хвилі критики у лавах власної партії колишній лідер німецьких соціал-демократів (СДПН) Мартін Шульц відмовився бути міністром закордонних справ.

Очікується, що Бундестаг переобере Ангелу Меркель на посаді канцлера 14 березня. Після цього присягу складе новий німецький уряд.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News