Лавров: Підозри про причетність РФ до отруєння Скрипаля - голослівні

П'ятниця, 9 березня 2018, 10:53

Глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що звинувачення на адресу РФ про її причетність до отруєння екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля є "голослівними".

Як повідомляє Інтерфакс, про це Лавров заявив на прес-конференції з головою Комісії Африканського союзу в Адіс-Абебі.

За словами Лаврова, Москва готова сприяти розслідуванню.

"... Ми не чули жодного факту, ми тільки дивимося репортажі на телебаченні, де з серйозними обличчями ваші колеги з пафосом говорять, що якщо це Росія, то відповідь буде такою, яку Росія запам'ятає назавжди. Це несерйозно, це чистої води пропаганда і нагнітання істерики", - заявив Лавров на питання журналістів про звинувачення РФ у причетності до отруєння Скрипаля.

Міністр додав, що "якщо є зацікавленість у нашому сприянні розслідуванню, якщо щиро потрібна допомога з боку РФ, ми будемо готові розглянути таку можливість, якщо у нас є відповідні дані".

Лавров також заявив, що для запиту необхідно "не бігти на телебачення з голослівними звинуваченнями, а звертатися професійно за наявними каналами по лінії правоохоронних органів".

Також глава МЗС РФ назвав недоречними паралелі між отруєнням Сергія Скрипаля та Олександра Литвиненка.

"Ми пропонували свої послуги, пропонували співпрацювати (в розслідуванні справи Литвиненка. - ред), але британське правосуддя вирішило, що воно вище цього, і для нього було досить просто винести голослівний вердикт, який аж ніяк не є вичерпним ... Багато фактів, пов'язаних з цією трагедією, кудись вони замели під килим", - додав він.

Як відомо, напередодні глава МВС Великої Британії Ембер Радд заявила, що існує план відповідної реакції на застосування отруйної речовини проти екс-співробітника ГРУ РФ Скрипаля. Радд зазначила, що цей план може бути введений в дію після того, як стануть відомі усі факти.

8 березня британські ЗМІ повідомили, що загалом в результаті атаки на Скрипаля за медичною допомогою звернулася 21 людина. 

Депутати британського парламенту вимагають від глави МВС провести ретельне розслідування 14 несподіваних або підозрілих смертей, що сталися на території Британії за останні роки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування