Українські військові поки не відповідають на провокації бойовиків – Міноборони

Неділя, 1 липня 2018, 14:57
Українські військові поки не відповідають на провокації бойовиків – Міноборони

Станом на ранок неділі, дотримуючись режиму припинення вогню, українські військові не відкривали вогонь у відповідь на провокації бойовиків.

Про це заявив на брифінгу в неділю речник Міноборони Олександр Мотузяник.

Він підтвердив, що від початку доби у штабі Операції об’єднаних сил нарахували два ворожі обстріли, і ворог вже встиг застосувати проти українських військових важкі міномети: близько четвертої ранку неподалік Зайцевого противник випустив 14 мінометних боєприпасів 120-го калібру.

Другий ворожий обстріл від початку цієї доби, щоправда із застосування широкого спектру піхотної зброї зафіксовано в районі Новоолександрівки. Там вночі упродовж півгодини ворог застосував проти українських військових гранатомети різних типів, кулемети і стрілецьку зброю.

Втрат у лавах Збройних Сил України з початку поточної доби немає.

Мотузяник також підтвердив, що протягом минулої доби підрозділами Об’єднаних сил зафіксовано 26 ворожих обстрілів.

"Задля збереження життя і здоров’я особового складу Об’єднаних сил, українські захисники 9 разів відкривали вогонь у відповідь, застосовуючи штатне піхотне озброєння", - сказав він.

За добу, що минула, внаслідок бойових дій зазнав поранення один український захисник. Військовослужбовця було евакуйовано до військового госпіталю у Сєверодонецьку, стан його здоров’я задовільний.

Як повідомлялося, домовленості про встановлення "режиму тиші" на період збору врожаю з 1 липня було досягнуто під час роботи тристоронньої Контактної групи на переговорах у Мінську.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування