Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У десятках міст РФ мітингували проти пенсійної реформи

Неділя, 1 липня 2018, 21:16

У десятках міст Росії 1 липня пройшли мітинги проти підвищення пенсійного віку, більшість з них були узгодженими.

Акції організували регіональні штаби прихильників Олексія Навального, а також профспілки, партії ЛДПР, КПРФ, "Яблуко" і ПАРНАС. Прихильники Навального влаштували акції у 39 містах.

Один з наймасовіших мітингів відбувся в Омську: на акцію зібралися близько 5 тисяч осіб. Організатори мітингу заявили про дві тисячі учасників.

На мітинг у Челябінську прийшли близько 2 тисяч осіб, у Комсомольську-на-Амурі - близько 1,5 тис. Також акції відбулися у Хабаровську, Новосибірську, Іркутську, Томську, Мурманську, Краснодарі, Саратові, Пермі та інших містах.

В Оренбурзі мерія спочатку відмовилася узгодити захід, але суд вирішив, що відмова є незаконною. У підсумку в місті відбулося два заходи: хода, організована прихильниками Навального, на яку прийшли кілька сотень людей, і мітинг КПРФ, ЛДПР і "Батьківської ради Оренбуржжя".

У Владивостоці відбулася неузгоджена хода, учасники якої пройшли від вокзалу міста до будівлі Пенсійного фонду з гаслом "Ні підвищенню пенсійного віку".

В РФ відбулися мітинги проти підвищення пенсійного віку
 
Наймасовіший мітинг відбувся в Омську, участь в ньому взяли близько 5 тис. людей
В РФ відбулися мітинги проти планів уряду підвищити пенсійний вік. Наймасовіший мітинг відбувся в Омську, участь в ньому взяли близько 5 тис. людей

Про затримання під час акцій не повідомлялося. Однак у Пензі активіста руху "Покоління нового часу", який брав участь в акції, затримали після її закінчення. Причиною назвали непокору активіста поліції (стаття 19.3 КоАП) на акції "Він нам не цар" проти Путіна, що відбулася ще 5 травня.

Також стало відомо про затримання у Саратові демонстранта, який зі сцени закликав скандувати "Путін - злодій".

Уряд РФ вніс до Держдуми законопроект про підвищення пенсійного віку: згідно з пенсійною реформою, до 2028 року термін виходу на пенсію у жінок підвищиться з 55 до 63 років, у чоловіків - з 60 до 65 років до 2034 року.

"Дождь"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування