РФ відпрацьовує в Криму практику закритих засідань судів - адвокат

Понеділок, 2 липня 2018, 00:03

Росія використовує судові органи Криму для шліфування незаконних прийомів щодо обвинувачених і впровадження їх на своїй території, зокрема, - практику проведення закритих судових засідань.

Про це заявив адвокат Еміль Курбедінов на щомісячній зустрічі учасників об'єднання "Кримська солідарність", передає "Крим.Реалії".

"Уперше ми зіткнулися з таким методом боротьби в севастопольській "справі Хізб ут-Тахрір". Тоді одним із головних завдань силовиків було не допустити слухачів на судові засідання, щоб не було свідків їхньої сваволі.

Зараз відбувається те саме, особливо в Верховному суді Криму. Навіть російські колеги кажуть, що ця практика відпрацьовується в Криму", - підкреслив Кубердінов.

Водночас він закликав кримчан приходити до будівель судів на півострові, навіть якщо наперед відомо, що судові засідання - закриті.

"Мета звинувачення - щоб люди не чули, що говорять політв'язні в залі суду, і щоб політв'язні не бачили, як їх підтримують. І в цій ситуації важливо не залишати спроб і приходити під суди. Навіть якщо вас не пустять до зали засідання, це стане приводом для юристів і адвокатів оскаржити таку вказівку", - пояснив адвокат.

Повідомляється, що на засідання учасників громадського об'єднання "Кримська солідарність", яке пройшло у Сімферополі, зібралися близько 80 осіб - кримськотатарські та українські активісти, адвокати, родичі кримських політв'язнів.

Після анексії в Криму російська влада практикує масові обшуки у громадських активістів, незалежних журналістів, членів Меджлісу кримськотатарського народу, активістів кримськотатрського Національного руху та кримських мусульман, підозрюваних у зв'язках із забороненою в РФ організацією "Хізб ут-Тахрір".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування