У МЗС України розповіли про очікування від зустрічі Путіна і Трампа

Понеділок, 2 липня 2018, 14:28

Заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль очікує, що при зустрічі президент США Дональд Трамп та Росії Володимир Путін обговорять питання звільнення українських політв'язнів.

Про це вона заявила журналістам в Києві у понеділок, повідомляє "Укрінформ".

Так, на питання, які очікування України  від зустрічі президентів США і Росії 16 липня, Зеркаль відповіла:

"Звичайно, на цій зустрічі йтиме мова про політв'язнів. Це одне з питань, яке ми завжди ставимо першим", - сказала вона.

За її словами, питання політв'язнів також порушувалося під час нещодавнього візиту до Москви радника президента США з національної безпеки, посла Джона Болтона.

Раніше президент США Дональд Трамп заявив, що на зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним у Гельсінкі 16 липня порушить питання втручання Росії в американські вибори.

Також, за його словами, буде обговорюватися питання України і, зокрема, Криму.

Перед цим прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков повідомив, що Путін і Дональд Трамп на зустрічі в Гельсінкі 16 липня обговорять "цілий ряд дуже непростих питань".

Раніше США та РФ підтвердили місце та час проведення зустрічі лідерів країн: саміт відбудеться 16 липня у Гельсінкі.

Президент США Дональд Трамп висловив сподівання, що зустріч із Путіним буде "чудовою", а говорячи про теми спілкування із Путіним, зазначив: "Світ має почати жити дружно".

Нагадаємо, перед вильотом на саміт G7 президент США Дональд Трамп підтримав повернення Росії до клубу найбільш впливових держав світу.  У свою чергу європейські члени  G7 переконані, що це неможливо, доки не буде вирішене українське питання.

У свою чергу президент РФ Володимир Путін заявив: він розраховує на те, що Трамп виконає свою передвиборчу обіцянку щодо поліпшення російсько-американських відносин.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування