Мерія Львова знову звернеться в поліцію через фальшиві мінування

Понеділок, 2 липня 2018, 19:50

Львівська міська рада повторно відправила листи у правоохоронні органи через масові фейкові мінування у місті.

Про це повідомляється на сайті Львівської міської ради.

Впродовж червня до Львівської міської ради надійшли 210 електронних повідомлень про закладення вибухових пристроїв за різними адресами у місті.

Як зазначено у листі мерії міністру внутрішніх справ, працівник "Гарячої лінії" міста, який отримує такі повідомлення і, згідно з внутрішніми інструкціями, невідкладно інформує відповідні служби міста, зокрема і правоохоронні органи.

"Під час отримання таких повідомлень працівник немає жодної технічної та юридичної можливості встановити їх автора. Повідомлення про закладення вибухових пристроїв за різними адресами у Львові продовжують систематично надходити до Львівської міської ради, і це призводить до необґрунтованого навантаження на відповідні служби у місті, які зобов’язані реагувати на такі повідомлення, а також дестабілізує ситуацію в місті", - йдеться у листі.

У мерії додають, що дотепер не отримано підтвердження щодо жодного факту, описаного в повідомленнях. Через це мерія просить негайного відреагувати та вжити необхідні заходи, щоб припинити правопорушення у Львові.

"Відтак, від Головного управління національної поліції у Львівській області надійшла відповідь, що за вказаними фактами слідчими підрозділами ГУНП у Львівській області проводиться досудове розслідування у кримінальних провадженнях, розпочатих за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 259 К К України. Хід досудового розслідування у вказаних кримінальних провадженнях перебуває на контролі у керівництва ГУНП у Львівській області", - розповідають у мерії.

Після отримання цієї відповіді правоохоронців, у мерії міста вирішили повторно звернутися з відповідними листами до Національної поліції, Служби Безпеки України та до міністра внутрішніх справ.

Раніше в СБУ заявляли, що повідомлення про фальшиві замінування бізнес-центрів у Львові надсилають з території Росії.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування