Головні новини дня – за 60 секунд

Понеділок, 2 липня 2018, 21:00

Юрій Бойко йде в президенти, Путін продовжив транзитні обмеження щодо України, Балуху хочуть дати 4 роки, українські туристи застрягли за кордоном – новини, які обговорювали 2 липня.

Про Юрія Бойка. До президентської кампанії лідера фракції "Опозиційний блок" Юрія Бойка спільно готують американські та українські політтехнологи.

Бойка зараз ведуть одразу дві групи спеціалістів – українські технологи з "Центру політичних рішень" та американці з компанії "Сlearpath strategies".

"Американці мають класний досвід, вони постійно пропонують інновації, але не мають розуміння українських реалій. Через це ми взяли ще наших політтехнологів, які приземляють їх, – і виходить дуже красиво", – пояснює джерело в "Опоблоці".

Про Антикорупційний суд. У Верховній Раді кажуть, що знайшли простіший спосіб внести в закон про Антикорупційний суд поправку, яку вимагають США і МВФ.

"У нас є більш легкий шлях, ніж реєструвати новий законопроект. Законопроект №7441 розглянуто в першому читанні, це - зміна до закону про судоустрій і статус суддів у зв'язку з прийняттям закону про Вищий антикорупційний суд", - заявив спікер парламенту Андрій Парубій.

"Тобто у нас є можливість цю правку внести до другого читання розгляду законопроекту №7441, що може дати шанс ще на цій сесії її ухвалити", - додав він.

Про туризм. Близько 160 українських туристів не можуть вилетіти додому з відпочинку на іспанському острові Мальорка.

29 червня стало про відомо про сотні українських туристів, які кілька діб перебували в аеропорту Монастір  і не могли вилетіти з Тунісу додому.

Компанія-туроператор Oasis Travel відповідальність за ситуацію, що склалася з рейсами авіакомпанії Bravo Airways, поклала на авіаперевізника.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін закликає притягти до відповідальності компанії, які у цьому винні.

Про транзит. Президент Росії Володимир Путін продовжив на півроку обмеження при транзиті вантажів з України в Казахстан і Киргизію.

Про саміт Україна-Грузія-НАТО. Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан на саміті НАТО в Брюсселі наступного тижня блокуватиме будь-яке рішення за підсумками зустрічі з Україною та Грузією.

Про Балуха. Підконтрольний Кремлю суд в Криму розглядає справу про нібито побиття українським активістом Володимиром Балухом начальника ізолятора тимчасового тримання Валерія Ткаченко.

Прокурор звинувачення просить для Балуха 4 роки колонії загального режиму з урахуванням першої кримінальної справи.

Про затримання. На виїзді з Маріуполя правоохоронці затримали так званого "прокурора" окупованих районів Донецької області.

Про російську армію. Президент РФ Володимир Путін присвоїв частинам своєї армії назви українських міст. Так, 6-й танковий полк російської армії отримав почесне найменування "гвардійський Львівський", 68-й танковий полк – "гвардійський Житомирсько-Берлінський", а 163-ій танковий полк – "гвардійський Ніжинський".

Назви українських міст включено в почесні найменування полків у пам'ять про участь частин у звільненні цих міст в роки т.зв. "Великої вітчизняної війни".

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування