Грози і шквали: У Чернігові затопило насосну станцію, підтоплено вулиці

Субота, 21 липня 2018, 13:54

У Чернігові внаслідок негоди затопило 4-ту каналізаційну насосну станцію (КНС) на перехресті вул. Кольцевої та проспекту Миру. 

Про це 21 липня повідомили у КП "Чернігівводоканал".

"Зараз затоплено КНС, повністю затоплено машинний зал, люди зі станції евакуйовані, буде проводитися відключення електроенергії та каналізації з району обласної психоневрологічної лікарні, обласного протитуберкульозного диспансеру, заводу автозапчастин та весь район ЗАЗу", - йдеться у повідомленні.

У "Чернігівводоканалі" припустили, що водопостачання цих районів буде частково обмежено: "Відводити каналізацію зараз нема куди і перші поверхи та приватні будинки можуть бути підтоплені каналізацією". 

Через зливи в районі "ЗАЗу" стався зсув грунту. Фото з FB І.Грищенко
Фото з FB І.Кузьменко
фото з Fb Чернігів live

На місці події працює техніка водоканалу та відкачує воду, однак з наявним обсягом води "поки справитися неможливо". 

Також на місці присутні працівники "Чернігівобленерго", які відключать КНС від енергопостачання. 

Окрім того внаслідок опадів у Чернігові підтопило вулиці, а у багатоповерхівці на проспекті Миру, 247а підтоплено підвал. На місці присутні рятувальники, які відкачують воду з підвального приміщення.

На Кільцевій дорозі в районі ЗАЗу стався зсув грунту. 

Як повідомляє місцеве видання "Свобода FM", після нічного дощу 21 липня на річку перетворилася вулиця Декабристів, про що у соцмережі повідомили депутат міськради Ірина Березинець і жителька вулиці Юлія Немова. 

Також затоплено вулицю Селюка.

За свідченням екс-начальника міськуправління ЖКГ Вадима Антошина, на проспекті Миру впало дерево, обмеживши рух міського електротранспорту.