Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд виправдав українського чемпіона світу з шашок, якого дискваліфікували росіяни

Вівторок, 3 липня 2018, 15:35

Міжнародний спортивний суд Лозанни своїм рішенням зняв дискваліфікацію з українського чемпіона світу з шашок Юрія Анікєєва.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав міністр спорту України Ігор Жданов.

За його словами, з Анікєєва зняли трирічну дискваліфікацію, що тривала з 16 грудня 2016 року. Дискваліфікація українцю анульована повністю.

 
Росіянам дуже не подобалася вишиванка Анікєєва...

Окрім того, Міжнародна федерація шашок (IDF) зобов'язана виплатити Анікєєву 5 тисяч швейцарських франків як компенсацію. Крім того, IDF понесе витрати за хід судового процесу в Міжнародному спортивному суді (CAS). Вердикт суду остаточний і оскарженню не підлягає.

Варто зазначити, що на сайті CAS рішення про зняття дискваліфікації з Анікєєва поки немає, однак як свідчить документ, оприлюднений УНІАН, рішення було ухвалено 2 липня.

 

Не виключено, що резолюційне рішення було направлене обом сторонам судового засідання, а пізніше з`явиться і на офіційній сторінці Спортивного арбітражного суду в Лозанні.

Нагадаємо, що Анікєєва було дискваліфіковано у жовтні 2016 року. У звіті правління Міжнародної федерації шашок (IDF) було зазначено:

"За підсумками розгляду заявок національних федерацій вирішено не допустити до участі в чемпіонаті Європи 2016 р Юрія Анікєєва (Україна) за багаторазові випадки публікації недостовірної інформації про діяльність IDF і висловлювань, що завдають шкоди її іміджу та іміджу шашок-64 в цілому.

Вже на початку 2017 року Анікєєва рішенням IDF знову було дискваліфіковано, але вже на три роки. Мотиваційна частина рішення була така:

"Розглянуто багаторазові випадки порушення етичного кодексу IDF (пункти 2.2.4 і 2.2. міжнародним гросмейстером Юрієм Анікєєвим (Україна) після його відсторонення від чемпіонату Європи з шашок-64 2016 року. Відповідно з етичним кодексом IDF (пункт 3.7.) правління IDF ухвалило рішення відсторонити Юрія Анікєєва на 3 роки до 15 грудня 2019 року від участі в усіх змаганнях, що проводяться IDF".

Очільник Федерації шашок України Анатолій Яценко після дискваліфікації Анікєєва заявив, що українця звинувачують у некоректній полеміці у ЗМІ, у претензійних роздумах на тему розвитку шашок, і висловлюваннях про Путіна, а також, що він надто часто з`являвся на змаганнях у вишиванці.

Додамо, що штаб квартира Міжнародної федерації шашок знаходиться у Санкт-Петербурзі. Президент федерації та більшість керівників організації – росіяни. 

Микола Аврамчук для УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування