Учасників Pussy Riot знову затримали

Вівторок, 31 липня 2018, 00:45

Активістів групи Pussy Riot Петра Верзілова, Вероніку Нікульшину, Ольгу Курачеву та Ольгу Пахтусову, які відбули 15 діб за акцію протесту під час фіналу чемпіонату світу з футболу-2018 у Москві, знову затримали.

Про це повідомляє "Медиазона".

Поліція затримала учасників Pussy Riot, коли ті виходили з СІЗО після завершення строку арешту, їх доправили до відділку "Лужники".

Спочатку поліція не висувала активістам ніяких обвинувачень, але заявила, що всі вони залишаться у відділку до ранку.

Пізніше одна зі співробітниць повідомила, що на Верзілова, Нікульшину, Курачева та Пахтусову складуть адміністративні протоколи за статтею "Проведення публічного заходу без подачі заявки". Санкція цієї статті передбачає до 10 діб арешту.

"Медиазона" також повідомляє, що ввечері 30 липня Ользі Пахтусовій викликали швидку допомогу. На виході з відділку поліції медики розповіли, що надали дівчині допомогу, не вдаючись у подробиці.

Усіх учасників групи на ніч розвели по різних камерах. Адвоката до них пустили лише після огляду.

Нагадаємо, під час фінального матчу Чемпіонату світу з футболу, який пройшов у Москві на стадіоні Лужники, чотири учасниці Pussy Riot вибігли на поле, вимагаючи звільнити політв'язнів і припинити незаконні арешти на мітингах.

Як заявили на сторінці Pussy Riot у Facebook, в останній день ЧС-2018 таким чином вони провели акцію "Міліціонер береться до Гри".

"Ми вимагаємо: звільнити усіх політичних в'язнів, не саджати за лайки, припинити незаконні арешти на мітингах, допустити політичну конкуренцію в країні, не фабрикувати кримінальні справи і не тримати людей просто так у СІЗО", - наголошується у заяві руху.

У мережі також з'явилося відео з відділку поліції, де правоохоронець, який спілкувався із затриманими, пошкодував, що "зараз не 37-й рік". 

Поліція Москви склала на учасників гурту адміністративні протоколи, пізніше їх арештували на 15 діб.

Також активістам заборонили відвідувати спортивні змагання терміном на три роки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News