Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нацгвардія затримала трьох осіб, бо ті були у "Миротворці"

Середа, 4 липня 2018, 12:15

На мобільному блокпосту правоохоронці затримали одразу трьох осіб, які у базі "Миротворець" були вказані, як бойовики з окупованих районів Донецької і Луганської областей.

Про це у Facebook повідомила прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

Зазначається, що двох громадян 1990 та 1986 років народження бійці Нацгвардії затримали на мобільному блокпості в районі населеного пункту Новгородське.

"При перевірці цих осіб було зроблено запит через базу даних "Миротворець". У результаті виявилось, що по базі даних чоловіки проходять як бойовики НЗФ", - йдеться у повідомленні.

У відомстві додають, що того ж дня на блокпосту, що розташований на виїзді з с. Благодатне Донецької області, військовим нарядом був зупинений автомобіль Ford Escape.

У МВС додали, що у результаті перевірки особистості водія встановлено, що ним є громадянин 1979 року народження, який проживає в м. Попасна, Луганської області, та має зв’язки з незаконними збройними формуваннями так званої "ЛНР".

Раніше повідомлялося, що на виїзді з Маріуполя правоохоронці затримали так званого "прокурора" окупованих районів Донецької області.

Сайт "Миротворець" пов’язують із членом колегії МВС Антоном Геращенком. Сайт декларує, що публікує інформацію про людей, які становлять загрозу українській державі та суспільству, скоїли злочини проти основ національної безпеки.

24 травня 2016 року "Миротворець" оприлюднив оновлений список журналістів, які, на їхній погляд, "співпрацюють з країною-агресором". У переліку – 293 людини, в тому числі четверо українських журналістів, вказано поштові адреси на території Росії і номери телефонів.

У цій базі даних міститься 4068 імен.

Глава представництва ЄС Ян Томбінський і посол Німеччини в Україні Крістоф Вайль закликали видалити з сайту "Миротворець" дані журналістів,акредитованих у так званих "ДНР" і "ЛНР".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування