В декларації скандального Голубана не знайшли незаконного збагачення

Середа, 4 липня 2018, 16:15

Національне агентство з питань запобігання корупції встановило недостовірну інформацію в декларації командира батальйону спецпризначення поліції Донецької області Юрія Голубана.

Про це повідомляє проект "Марлін" з посиланням на висновки НАЗК.

Водночас, ознак незаконного збагачення чи конфлікту інтересів відомство не виявило.

Зокрема в грудні 2015 року Голубан став власником двох гектарів землі у Луганській області, проте в його деклараціях за 2015-2016 роки інформація про таку ділянку відсутня.

Агентству Голубан пояснив, що вносив відомості про землю у декларацію, однак з технічних причин ця інформація не відобразилася. В НАЗК констатували, що інформація про вартість земельної ділянки відсутня.

У 2015 році дружина Голубана продала елітний позашляховик Audi Q7 2007 року за 149 тисяч гривень, про що декларант також не вказав.

У 2016 році Голубан не зазначив отриману пенсію у розмірі 33,6 тисяч гривень, соціальну виплату як переміщеній особі у розмірі 22,6 тисяч гривень, а також дохід дружини у розмірі 21,3 тисяча гривень та інші дрібні кошти.

Загалом у 2015 році спецпризначенець не задекларував дохід у сумі 156 тисяч гривень, у 2016 році - 97,4 тисячі.

У НАЗК дійшли висновку, що ознак порушень статті 366-1 ККУ (декларування недостовірної інформації) та статті 172-6 КУпАП (порушення вимог фінансового контролю) не виявлено.

Закон передбачає відповідальність для осіб, які приховали майна вартістю від 100 до 250 прожиткових мінімумів.

В липні 2017 року повідомлялось, що командир батальйону спецпризначення поліції Донецької області Юрій Голубан не задекларував куплену у Києві квартиру.

Пізніше зміни були внесені – в серпні 2017 року. Спецпризначенець придбав квартиру за 1 мільйон гривень.

Командир спецбатальйону поліції Донецької області Юрій Голубан став відомим після сутички правоохоронців із нардепом Володимиром Парасюком під час блокади торгівлі з ОРДЛО.

Невдовзі Петро Порошенко нагородив спецпризначенця орденом "За заслуги" ІІІ ступеня.

6 квітня один із лідерів проросійських бойовиків Олександр Ходаковський розповсюдив інформацію, що у травні 2014 року Голубан нібито був членом незаконного збройного формування "Восток".

За інформацією ЗМІ, зараз СБУ розслідує справу про можливу державну зраду поліцейського.

Сам Голубан заяву Ходаковського спростовує і називає відео змонтованим зі старих фрагментів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування