Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У кримській психлікарні дивуються, чому до них помістили активіста Мемедемінова – адвокат

Четвер, 5 липня 2018, 15:06

Адвокат кримськотатарського активіста і блогера Нарімана Мемедемінова зустрівся з підзахисним у психлікарні.

Відеозвернення адвоката Едема Семедляева оприлюднила у Facebook "Кримська солідарність".

"Мені вдалося побувати у Нарімана Мемедемінова, який знаходиться в психіатричній лікарні міста Сімферополя, де проводять стаціонарну психіатричну експертизу щодо нього", – йдеться у зверненні.

За словами адвоката, настрій у активіста бойовий, він готовий доводити, що невинний та психічно здоровий, вважає, не повинен був проходити експертизу.

"Кожен день, практично, спілкуються з ним лікарі-психіатри і дуже дивуються, чому його взагалі відправили на цю експертизу, адже це адекватна абсолютно людина", – запевнив захисник.

Він також розповів, що Мемедемінов не має претензій "ні до лікарів, ні до тієї охорони, яка його так охороняє".

"Має претензії… до того, що законодавство Російської Федерації мусульман, кримських татар вважає терористам, і якщо терорист то значить психічно ненормальний, йому потрібно проводити психіатричну експертизу", – зазначив адвокат.

Як повідомлялося, 28 червня Мемедемінова помістили до психіатричної лікарні для "обстеження".

22 березня в будинку Мемедемінова російські силовики і правоохоронці провели обшук. Після обшуків його відвезли на допит в управління ФСБ Росії в Сімферополі.

Дружина активіста повідомила, що кримінальну справу (частина 2 статті 205 КК Росії) на нього завели за те, що він у 2014 році як блогер публікував відео в YouTube.

Підконтрольний Кремлю Київський райсуд Сімферополя 23 березня заарештував Мемедемінова.

Національна спілка журналістів України висловила стурбованість "черговим наступом на свободу слова" в анексованому Росією Криму і вимагає від Москви звільнення Мемедемінова й інших затриманих за політичними звинуваченнями.

Прокуратура Автономної Республіки Крим розпочала кримінальне провадження за фактом незаконного позбавлення волі Мемедемінова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування