Головні новини дня – за 60 секунд

Четвер, 5 липня 2018, 21:10

У Києві застрелили поліцейського, Балуху дали п'ять років, Рада провалила оновлення складу ЦВК - новини, які обговорювали 5 липня.

Про вбивство поліцейського. У Шевченківському районі столиці застрелили чоловіка.

За даними "Києва оперативного", убили співробітника поліції 1977 року народження.

Зазначається, що вбивство відбулось в автомобілі Hyundai, нападник сидів позаду жертви та здійснив два постріли.  

Про Балуха. Підконтрольний Росії "Раздольненський районний суд" Криму визнав українського політв’язня Володимира Балуха винним у нібито побитті начальника ізолятору тимчасового тримання та засудив його до 5 років позбавлення волі та штрафу 10 тисяч рублів.

Про ЦВК. Верховна Рада не приступила до оновлення складу Центральної виборчої комісії, оскільки більшість народних депутатів відмовились від розгляду цього питання.

Про нові правила в’їзду до Шенгену. Європейський парламент схвалив створення нової Європейської системи авторизації та інформації про подорожі (ETIAS) для поїздок до Шенгенської зони. Авторизація для подорожей коштуватиме 7 євро - безкоштовно для мандрівників віком до 18 років та осіб віком понад 70 років. Вона буде дійсною три роки або до закінчення терміну проїзного документа.

Нова система, яка почне працювати у 2021 році.

Про "Стіну". Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування справи про розкрадання бюджетних коштів, виділених на проект "Стіна".

Посадовців Державної прикордонної служби та представників бізнесу підозрюють у корупційних зловживаннях, в результаті яких інтересам держави завдано збитків у розмірі понад 16,68 млн. грн.

Про політв’язнів. Україна готова передати Росії 36 росіян заради звільнення українських політв’язнів з РФ – і пропонує обговорити це у Мінську 11 липня.

Про Холодницького. Голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький подав скаргу на дії кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів, яка розглядає його справу.

Про санкції. Рада Європейського Союзу у четвер продовжила на півроку санкції проти Росії, спрямовані на конкретні сектори її економіки.

Про дебати. Лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко запрошує лідера партії "Батьківщина" і нардепа Юлію Тимошенко на публічні дебати щодо зміни Конституції.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування