Справа Крисіна: Адвокати вимагають відводу судді

П'ятниця, 6 липня 2018, 15:37

Адвокати Юрія Крисіна, якого звинувачують у переслідуванні активістів Революції гідності та в причетності до вбивства журналіста В’ячеслава Веремія, оголосили відвід судді Дарницького райсуду Києва Любові Леонтюк.

Про це вони заявили під час засідання суду у п'ятницю, 6 липня, передає "Радіо Свобода".

За словами захисниці Крисіна Тетяни Гнатюк, причиною відводу є те, що на минулому засіданні суддя задовольнила клопотання прокурора про надання її підзахисному державного адвоката через неявку платних адвокатів, але зробила це без участі підсудного.

Повідомляється, що на думку прокурора Юлії Малашич, сторона захисту "має намір зривати всі засідання до вересня", оскільки у вересні суддя Любов Леонтюк має йти на пенсію за віком.

Також вона вважає, що наступним кроком захисту може бути оголошення відводу її самої як прокурора.

Зазначається, що наразі заяву про відвід судді Леонтюк має розглянути суддя Дарницького суду Києва Тетяна Щасна.

Наступне засідання у справі Крисіна призначили на 13:00 10 липня.

Як повідомлялося, 2 липня Дарницький райсуд Києва не зміг провести засідання у справі Юрія Крисіна через відсутність відеозв'язку між судом та СІЗО і тому, що до суду не з'явилися адвокати.

Раніше повідомлялося, що суд дав п'ять років реального строку співучаснику вбивства журналіста В'ячеслава Веремія Юрію Крисіну.

Як повідомлялося, 22 грудня 2017 року Шевченківський райсуд Києва засудив Юрія Крисіна до 4 років позбавлення волі умовно за причетність до вбивства журналіста газети "Вести" В'ячеслава Веремія. Крисіна вважають організатором молодиків, які за гроші переслідували й били "майданівців" на початку 2014 року.  

Прокуратура та потерпілі подали апеляцію на це рішення.

Крисін також фігурує у справі про переслідування майданівців так званими "тітушками" під час Революції гідності. Крисіна звинувачують в тому, що він координував напад на активістів у центрі Києва, а також викрадення і катування людей.

Веремія вбили біля Михайлівської площі в Києві у ніч із 18 на 19 лютого 2014 року, у розпал сутичок із "майданівцями". За версією слідства, безпосереднє вбивство журналіста здійснив житель Горлівки (Донецька область) Джалал Алієв.

Народний депутат Мустафа Найєм писав, що Крисін свого часу працював директором фірми "П'ятий регіон", співробітники якої охороняли "Авант-Банк", афілійований із екс-генпрокурором Віталієм Яремою. Головою правління "Авант-Банку" тоді був чинний керівник Миколаївської області і екс-нардеп від БПП Олексій Савченко.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування