Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Одесі провели яскраву акцію на підтримку Сенцова

Субота, 7 липня 2018, 02:38
В Одесі провели яскраву акцію на підтримку Сенцова

Масштабна акція на підтримку політичних в'язнів, утримуваних в російських і кримських в'язницях, пройшла на Потьомкінських сходах в Одесі.

Про це пише Думська.

Одесити з величезними банерами з написом "Олег Сенцов, Україна з тобою" вишикувалися на сходах і запалили фаєри.

"Ідея прийшла в голову після того, як побачили акцію на НСК "Олімпійський" в Києві, - розповіла організатор заходу Тетяна Петракевич. - Патріотична громадськість міста підтримала ідею, а кияни передали нам банери з написом".

"Уже понад чотири роки українці знаходяться в тюрмах Росії за незаконними звинуваченнями, - каже Петракевич. - Олег Сенцов оголосив голодування на підтримку кожного з них. Цією акцією ми хочемо показати всьому світу, що Одеса з Олегом і переживає за всіх своїх співвітчизників, які платять своєю свободою за право бути українцями".

 
всі фото: Олександр Гіманов
 
 

В акції взяло участь більше 100 осіб. В кінці заходу учасники заспівали державний гімн України.

До слова, спочатку акцію планували провести на стадіоні "Чорноморець", але організаторам в цьому відмовили.

25 серпня 2015 року російський суд у Ростові-на-Дону засудив українського режисера з Криму Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у підготовці терактів у Криму, а ще одного українця Олександра Кольченка – до 10 років ув'язнення у виправній колонії суворого режиму.

Міжнародні організації визнали, що справа проти Сенцова й Кольченка є сфабрикованою, та виступили з критикою на адресу РФ, вимагаючи звільнити їх.

Політв'язень, якого утримують у колонії "Білий Ведмідь" у Лабитнангі (РФ), з 14 травня оголосив голодування з вимогою до РФ відпустити усіх незаконно утримуваних українців.

5 липня двоюрідна сестра українського політв’язня Олега Сенцова Наталія Каплан зустрілася із ним у російській колонії в Лабитнангі.

Після зустрічі з Олегом сестра розповіла, що він схуд і сильно постарів.

Читайте також: Де і в яких умовах тримають бранців Кремля: онлайн-карта

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування