Розслідування отруєння "Новічком" в Еймсбері може тривати місяці

Субота, 7 липня 2018, 03:40

Розслідування отруєння нервово-паралітичним речовиною групи "Новічок" 44-річної мешканки Солсбері Дон Стерджес і 45-річного Чарлі Роулі з Еймсбері може зайняти тижні, а, ймовірно, і місяці.

Про це йдеться в заяві, оприлюдненій британською Службою столичної поліції, пише DW.com.

У правоохоронних органах уточнюють, що до слідчих заходів підключені близько сотні детективів з Національного відділу поліції з контртерористичної безпеки, а також їх колеги з поліції графства Уїлтшир на півдні Англії.

Слідчі ідентифікували кілька ключових свідків і допитали їх. Крім того, вони проглядають більш 1,300 тис. годин записів з камер відеоспостереження.

Поліцейським вдалося в попередньому порядку відновити хронологію переміщень Дон Стерджес і Чарлі Роулі 29 і 30 червня. Імовірно, вони відвідали кілька магазинів, а також побували в Садах королеви Єлизавети в Солсбері.

Правоохоронні органи поки не знімають оточення з ряду районів в Солсбері і Еймсбері, де побували постраждалі. З міркувань безпеки співробітники поліції, які розслідують справу, працюють в спецодязі.

Поки у слідства немає підтвердження, що речовина, якою отруїли британську пару, була з тієї ж серії, що і "Новічок", застосований у випадку подвійного агента Сергія Скрипаля та його дочки.

Стерджес і Роулі залишаються в лікарні в Солсбері, вони знаходяться в критичному стані.

Раніше в британській поліції розповіли, що чоловік і жінка отруїлися нервово-паралітичною речовиною "Новічок" після контакту із зараженим предметом.

Як повідомлялося, двоє людей в несвідомому стані були виявлені в сусідньому місті з Солсбері, де на початку березня були отруєні нервово-паралітичною речовиною "Новічок" колишній співробітник ГРУ РФ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія.

Британія стверджує, що за отруєнням стоїть Росія, оскільки використану нервово-паралітичну речовину було розроблено Радянським союзом. У Москві звинувачення заперечують.

Протягом декількох тижнів британські служби очищали місця, де знаходилися Скрипалі в день отруєння, і де міг залишатися нервовий агент.

18 травня стало відомо, що Скрипаль вийшов з лікарні. Юлію Скрипаль виписали 9 квітня.

Поліція продовжує розслідування інциденту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування