Порошенко звільнив Горащенкова з посади помічника по НАЗК

Неділя, 8 липня 2018, 03:22

Петро Порошенко своїм указом звільнив від виконання обов'язків позаштатного помічника президента і члена конкурсної комісії з відбору кандидатів на посади членів Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Олексія Горащенкова.

Про це йдеться в тексті указу №198/2018, опублікованому на сайті президента в суботу увечері.

Від виконання обов'язків члена конкурсної комісії з відбору кандидатів на посади членів НАЗК Горащенкова Порошенко звільнив своїм указом №199/2018.

Реклама:

10 травня 2016 року на сайті глави держави був опублікований указ №199/2016, згідно з яким Порошенко ввів до складу конкурсної комісії з відбору кандидатів на посади членів НАЗК  Олексія Горащенкова - першого заступника керівника головного департаменту стратегічного планування та оперативного забезпечення Адміністрації президента України.

Як повідомлялось, екс-глава департаменту фінконтролю Нацагентства із запобігання корупції Ганна Соломатіна звинуватила голову НАЗК Наталію Корчак у фальсифікаціях перевірок електронних декларацій та зловживанні становищем.

Також вона заявила, що "куратор НАЗК" в Адміністрації президента намагався встановити контроль над рішеннями агентства, а коли Соломатіна відмовилася – Корчак фактично підпорядкувала її департамент лояльній до себе людині. Пізніше Саламатіна навіть оприлюднила листування з, як вона стверджує, "куратором" АП.

ВІДЕО ДНЯ

"Якщо у когось ще є сумніви щодо існування куратора за НАЗК в Адміністрації президента або сподівання, що СБУ забезпечить неупереджений розгляд справи за заявою викривачів з НАЗК, почитайте фрагменти моєї переписки у WhatsApp з Олексієм Горащенковим", - прокоментувала свій вчинок Соломатіна.

В АП заперечували інформацію, публічно озвучену й передану в антикорупційні органи Соломатіною.

Соломатіна написала заяву про звільнення. У НАЗК наполягають, що Соломатіна вже не є співробітницею агентства, вона це заперечує.

Читайте також: Викривальниця НАЗК vs "куратор" з Банкової

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...