У Харкові затримано "оплотівця" - одного з організаторів сутичок у міськраді

Середа, 1 серпня 2018, 14:44

У Харкові затримали колишнього "оплотівця", одного з організаторів зіткнень у міськраді. Він саме хотів втекти в Росію.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Служба безпеки України затримала одного з колишніх членів злочинної організації "Оплот", причетного до організації зіткнень в Харківській міській раді.

У рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 255 Кримінального кодексу України, оперативники спецслужби встановили, що харків’янин, тренер змішаних єдиноборств, 20 червня цього року брав активну участь в масових зіткненнях у харківській мерії, зокрема він провокував насильницькі дії щодо громадських активістів.

За інформацією спецслужби, у минулому чоловік входив до складу злочинної організації "Оплот". Наразі зловмисник є активним членом організованого угруповання, яке діє "під прикриттям" низки місцевих охоронних структур, і бере участь у провокаціях, рейдерстві та інших діях, спрямованих на дестабілізацію ситуації на території регіону.

У рамках розпочатого кримінального провадження, співробітники СБУ затримали зловмисника у Харкові згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, коли він готувався виїхати до Російської Федерації для переховування від українського правосуддя.

Як повідомлялося, 20 червня в приміщенні Харківської міської ради перед початком засідання відбулися зіткнення, невідомі розпилили газ і запалили димові шашки. У результаті чотирьох співробітниць міськради госпіталізували. Також постраждав віце-мер Андрій Руденко.

Харківський міський голова Геннадій Кернес зазначив, що інциденти в міськраді почалися з того, що в сесійну залу не вдалося потрапити всім бажаючим "громадським активістам", після чого в хід пішли димові шашки. Він заявив, що сутички у раді "вигідні обласному управлінню СБУ і прокуратурі".

У СБУ це заперечили.

Пізніше у міськраді Харкова заявили, що інформація про причетність керівництва обласного управління СБУ до сутичок не підтвердилася.

За фактом сутичок і запалювання димових шашок у будівлі Харківської міськради відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 ККУ – хуліганство.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News