Сестра Сенцова про фейк щодо політв'язня: Я припускаю, це був чийсь злий жарт

Понеділок, 13 серпня 2018, 02:05
Сестра Сенцова про фейк щодо політв'язня: Я припускаю, це був чийсь злий жарт

Сестра українського режисера Олега Сенцова Наталія Каплан припускає, що повідомлення про те, що нібито літак із політв'язнем вилетів з Салехарда і можливо прибуде до Києва, було чиїмось злим жартом, або хтось використав журналістку Івлєву для дезінформації.

Про це вона сказала в ефірі "Громадського радіо".

Каплан вважає, що причиною такої реакції людей на допис Вікторії Івлєвої у Facebook стала надія.

За її словами, люди почали поширювати інформацію та дзвонити їй і адвокату Сенцова, бо сподівались, що це правда.

Сестра політв'язня знову попросила утриматись від розголошення неперевіреної інформації: "Не треба, будь ласка. Бо коли надії руйнуються, це набагато гірше".

Наталія Каплан додала, що не вірить у теорії змов, але припускає, що це повідомлення було чиїмось злим жартом, або хтось використав журналістку Івлєву для дезінформації. Про те, хто б міг так вчинити, вона не знає.

В ніч на 12 серпня російська журналістка Вікторія Івлєва, посилаючись на свої джерела, повідомила, що нібито літак з Сенцовим вилетів з Салехарда і можливо прибуде до Києва. Сестра політв'язня Наталія Каплан не змогла ні підтвердити, ні спростувати цю інформацію.

Згодом Івлєва написала, що, скоріш за все, над нею посміялися і повідомили недостовірну інформацію.

В управлінні Федеральної служби виконання покарань РФ по Ямало-Ненецькому автономному округу спростували інформацію про те, що український політв'язень залишив колонію у Лабитнангі.

На думку омбудсмена Людмили Денісової, поширювати неправдиву інформацію щодо Сенцова можуть безпосередньо працівники колонії "Білий ведмідь" у Лабитнангі, де перебуває український політв'язень.

Наталія Каплан попросила не поширювати будь-яку інформацію про його можливе звільнення, оскільки це "може нашкодити ситуації".

Олег Сенцов голодує вже 92-й день. Адвокат Сенцова Дмитро Дінзе заявляв, що з 88 днів голодування політв'язень почав приймати медичну суміш, яка підтримує вміст поживних речовин в організмі, лише три тижні тому.

За словами адвоката Сенцова, третя криза на тлі голодування почалася в ув'язненого у липні. За словами Дінзе, пульс у Сенцова сповільнився до близько 40 ударів на хвилину, але на лікарню він не погоджується.

8 серпня двоюрідна сестра Сенцова Наталія Каплан заявила, що політв'язень передав їй лист, де написав, що "кінець близький".

У Федеральній службі виконання покарань РФ у свою чергу знову заявили про "задовільний" стан здоров'я Сенцова.

9 серпня уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова оприлюднила фотографію Сенцова. За словами адвоката, оприлюднене фото не демонструє, наскільки погано він виглядає.

10 серпня російський журналіст Вікторія Івлєва повідомила, що у Сенцовапровели тривалий консиліум за участю лікарів.

Денісова звернулася до російського омбудсмена Тетяни Москалькової з проханням перевести Сенцова до Інституту професора Миколаєва у Москві "чи до лікарні, де є фахівці з ендогенного харчування".

13 липня  мати Сенцова звернулася до президента РФ Володимира Путіна з проханням про помилування сина. 9 серпня речник Путіна Дмитро Пєсков повідомив, що лист з проханням про помилування надійшов до Адміністрації президента РФ, але реакції поки немає.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування