Насірову в суді зачитали ще 15 сторінок обвинувачення

Середа, 15 серпня 2018, 15:29

Суд у справі екс-очільника Державної фіскальної служби Романа Насірова не задовольнив відвід колегії, який заявив захист.

Таке рішення ухвалив Шевченківський райсуд Києва на засіданні у середу.

Захист заявив відвід, зокрема, через те, що минулого разу, 13 серпня, судді продовжили дію обов’язків, покладених на Насірова. Він сам та його адвокати це продовження назвали незаконним.

Захисник екс-посадовця Любомир Дроздовський в коментарі УП сказав, що вдруге заявляти відвід не планують.

Прокурори на засіданні продовжили зачитувати обвинувальний акт, який складається з 774 сторінок.

Наразі суд встиг заслухати ще 15 сторінок і зупинився на 260.

Наступне засідання призначене на 14 вересня.

Насіров після засідання сказав, що прокурори "спеціально зробили таким довгим" обвинувальний акт, щоб довго його читати.

Водночас, саме Насіров та його адвокати вимагали на початку судів, щоб обвинувальний акт зачитували повністю, а не в скороченому обсязі.

За півроку у справі зачитали менше третини матеріалів.

13 серпня суд продовжив дію зобов’язань, покладених Романа Насірова.

Його знову залишили з електронним браслетом, без закордонних паспортів та із забороною залишати Київську область без дозволу.

Насіров заявив, що це було спрямовано на перешкоджання його політичній діяльності, і що "політичні опоненти" злякались його "реальної боротьби з корупцією і змін в системі ДФС".

Слідство вважає, що Насіров протягом 2015 - 2016 років, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, надав керівникам регіональних та територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр".

В ніч на 3 березня детективи НАБУ вручили Роману Насірову повідомлення про підозру у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України – "зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки".

В ніч на 8 березня Солом'янський райсуд Києва обрав Насірову запобіжний західу вигляді арешту на 60 діб з альтернативою внесення застави в 100 млн. гривень.

16 березня дружина Насірова внесла за нього заставу.

Наразі досудове слідство вже завершене. 6 грудня суд почав розглядати справу по суті.

Кабінет міністрів на своєму засіданні 31 січня звільнив Романа Насірова.

Сам екс-фіскал просить суд поновити його на посаді голови ДФС.