Ще 8 росіян попросили Путіна про обмін на українських політв’язнів

Середа, 15 серпня 2018, 19:37
Ще 8 росіян попросили Путіна про обмін на українських політв’язнів

Вісім громадян Росії, які відбувають покарання в Україні, написали заяви на ім'я президента РФ Володимира Путіна з проханням обміняти їх на утримуваних українських політв'язнів.

Про це повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у Facebook.

"Ув’язнені громадяни РФ продовжують надавати заяви на ім’я президента РФ з проханням повернути їх на територію Росії шляхом обміну на одного з українських політв’язнів", - написала вона.

За словами омбудсмена, 15 серпня такі заяви написали В’ячеслав Висоцький (ГУ "Черкаська виправна колонія № 62"), Валерій Іванов та Олександр Валехидіс (ГУ "Дрогобицька виправна колонія "40"), Владислав Гречин (ГУ "Одеська установа виконання покарань №21"). 

 
Фото з facebook Людмили Денісової 

А також Віктор Агєєв (ГУ "Роменська виправна колонія №56"), Олег Доронін (ГУ "Городищенська виправна колонія №96"), Денис Сидоров та Євген Шаталов (ГУ "Житомирська установа виконання покарань №8"). 

 
Фото з facebook Людмили Денісової 

Денісова додала, що ці листи відправлять до МЗС України, щоб вони дипломатичною поштою доставили їх до Адміністрацію президента РФ.

Як повідомлялося, раніше такі заяви подали громадянин РФ Олексій Седіков, який відбуває покарання за тероризм в Бучанській колонії, та Олександр Саттаров та Фарух Камалов, які зараз перебувають у Лук’янівському СІЗО.

Нагадаємо, у Кремлі на прохання матері українського політв'язня Олега Сенцова про помилування сина відповіли, що Сенцов має сам попросити.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News