Проти адвокатів Януковича порушили кримінальну справу

Четвер, 16 серпня 2018, 22:59
Проти адвокатів Януковича порушили кримінальну справу

Київська місцева прокуратура №5 відкрила кримінальне провадження проти адвокатів колишнього президента Віктора Януковича.

Про це із посиланням на прес-службу прокуратури Києва повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зазначається, що справа порушена за матеріалами Оболонського управління поліції Києва за фактом "перешкоджання групою осіб здійсненню правомірної діяльності захисника, призначеного обвинуваченому Віктору Януковичу за рішенням суду".

За даними поліції, йдеться про події, які мали місце 16 серпня у приміщенні Оболонського райсуду столиці.

Відомості за даним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.397 Кримінального кодексу України (втручання в діяльність захисника чи представника особи).

Як повідомлялося, у четвер в Оболонському районному суді столиці, який розглядає справу про державну зраду Януковича, сталася штовханина за участю адвоката Януковича Віталія Сердюка.

Він заявив, що безоплатний адвокат Юрій Рябовол, якого виділили Януковичу на минулому засіданні, не має права представляти його інтереси в суді.

Також адвокати відмовлялися допускати Рябовола до засідання. Суду довелося за допомогою поліції забезпечувати участь захисника, наданого державою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування