Ремонт куполу Ради: змінилися ціна і терміни

Четвер, 2 серпня 2018, 00:15

Реставраційні роботи над куполом Верховної Ради планують завершити до кінця року, витрати на них трохи зменшилися.

Про це повідомляє прес-служба ВР.

За її інформацією, ремонт куполу, шпиля та зовнішніх сходів парламенту проводитиме ТОВ "Будівельно-реставраційна фірма "Відродження", яке у травні-червні виграло відкриті торги. Ця компанія працювала на Маріїнському палаці.

"Загальна ціна договору складає 7000,061 тис. грн, що менше від експертної оцінки на півмільйона грн. Відповідно до умов укладеного договору, роботи повинні бути виконані не пізніше 10 грудня 2018 року. Робота була розпочата у червні", - йдеться в повідомленні.

Але, за словами головного фахівця відділу організації будівництва управління справами Верховної Ради Віктора Яремчука, який відповідає за реставрацію, основна частина робіт буде завершена до початку пленарних засідань у перших числах вересня. Буде повністю замінено скло, очищені та пофарбовані металеві конструкції.

Він розповів, що ремонт було заплановано ще у 2013 році, але не відбувся через події на Майдані.

За словами Яремчука, працівники фірми "Відродження" працюють 24 години у три зміни по 20 чоловік для прискорення процесу. Загалом же задіяно до 100 працівників.

Він зазначив, що це перший ремонт куполу за 45 років.

"Зараз купол Верховної Ради накрито синьою плівкою для захисту від дощів і вітру. Сталеві конструкції вже очищені від бруду, іржі та старої фарби. Більше половини старого армованого скла знято. Залізний каркас, до якого кріпитимуть нове покриття, ретельно обробляють захистом від корозії", - розповідають про хід ремонту у прес-службі.

 

Раніше повідомлялося, що реставрацію куполу ВР завершать до кінця літа, а на роботи витратять 7,5 мільйона гривень.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування