Головні новини дня – за 60 секунд

Четвер, 23 серпня 2018, 21:26

На Донбасі загинуло 5 осіб, президентські вибори можуть перенести, Тамразов вийшов під заставу – новини, які обговорювали 23 серпня.

Про загибель. Внаслідок бойового зіткнення біля Кримського у четвер загинуло четверо українських військовослужбовців, ще семеро отримали поранення різних ступенів. Крім того, внаслідок ворожого обстрілу загинув ще один військовий.

Про вибачення Порошенка. Президент Петро Порошенко вибачився за те, що у 2014 році заявив про швидке завершення антитерористичної операції на Донбасі.

Про вибори. В Адміністрації президента розглядають можливість перенесення виборів глави держави з весни на літо 2019-го.

Про Тамразова. Генпрокуратура підготувала клопотання про арешт екс-заступника голови правління "Укргазвидобування" і власника видання Insider Олексія Тамразова із альтернативою внесення застави у 577 мільйонів гривень.

Але суд відпустив Тамразова під заставу в майже 20,4 мільйона гривень.

Про справу Гандзюк. П’ятого підозрюваного в спробі вбити активістку і радницю мера Херсона Катерину Гандзюк суд арештував на 2 місяці.

Про "торнадівців". Військова прокуратура повідомила про підозру чотирьом колишнім бійцям роти "Торнадо" та двом співробітникам Лук'янівського СІЗО у справі бунту "торнадівців".

Про МЗС. Міністерство закордонних справ України вперше проведе оцінювання співробітників, щоб відсіяти некваліфіковані кадри.

Про помилки Незалежності. Другий президент України Леонід Кучма вважає найбільшими помилками часів незалежності України відмову від ядерної зброї, втрату історичного шансу після Помаранчевої революції та прихід до влади Віктор Януковича.