Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вбивство журналістів РФ в Африці: колеги загиблих хочуть провести власне розслідування

П'ятниця, 3 серпня 2018, 06:42

Колеги загиблих в ЦАР російських журналістів Орхана Джемаля, Олександра Расторгуєва та Кирила Радченка планують провести власне розслідування вбивства.

Про це заявив журналіст Максим Шевченко в ефірі "Эхо Москвы".

Зі слів Шевченка, розслідуванням повинна зайнятися "група незалежних військових журналістів, професіоналів з бойовим досвідом", серед яких можуть бути друзі Джемаля та інших загиблих.

Журналіст закликав владу Росії підтримати створення групи.

"Ми будемо проводити власне розслідування. І я хотів би звернутися до російської влади з пропозицією підтримати створення незалежної розслідувальної групи", - сказав вын.

Шевченко додав, що Михайло Ходорковський, який фінансував відрядження загиблих в ЦАР, "створює свою групу", в яку "вже набирають журналістів".

"Я готовий допомогти в створенні і в роботі, в організації діяльності групи незалежних військових журналістів, професіоналів", - заявив журналіст.

Шевченко не уточнив, чи передбачається співпраця групи, про створення якої розповів, з командою Ходорковського.

Як раніше повідомляв телеканал "Дождь", журналіст Орхан Джемаль, оператор Кирило Радченко і режисер Олександр Расторгуєв загинули в ЦАР.

Журналісти знімали там документальний фільм про роботу ПВК "Вагнер" - це був спільний проект "Центру управління розслідуваннями" і Расторгуєва.

Головний редактор "Центру управління розслідуваннями" Андрій Коняхін розповів російській службі ВВС, що вони робили спільний проект по Центральноафриканській республіці.

"Ми робили разом проект по ЦАР. Позавчора ввечері вони виходили на зв'язок в останній раз. Правда, дуже важко говорити, це мої друзі", - сказав він.

За даними AFP, тіла загиблих знайшли в 23 кілометрах від міста Сібут. Агентство відзначало, що росіян вбили невстановлені озброєні люди.

МЗС Росії підтвердило загибель трьох журналістів в Африці.

Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу за статтею "вбивство".

Джемаль, Радченко і Расторгуєв планували відвідати базу в маєтку Беренго, де, за даними ЗМІ, можуть перебувати найманці ПВК "Вагнер".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування