Тиску на ДБР і невдоволення не уникнути – Труба

П'ятниця, 3 серпня 2018, 09:38
Тиску на ДБР і невдоволення не уникнути – Труба

Є політичний опір роботі Державного бюро розслідувань, а уникнути невдоволення ним не вдасться через важливість повноважень бюро.

Таку думку висловив директор ДБР Роман Труба заявляє в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"На жаль, є політичний опір, хоча ми ще й не розпочали роботу. А саме – блокування народними депутатами ухвалення вкрай важливого закону для ДБР", – сказав він.

Також, за словами Труби, були інформаційні атаки після його заяви про те, що перевірки стосовно 27 кандидатів на керівні посади в бюро не будуть формальними.

"Розумію, що відсутність тиску як такого в принципі неможлива: ДБР – це правоохоронний орган із дуже серйозними повноваженнями", – зазначив директор бюро.

На запитання про те, чи можна буде уникнути протистоянь у подальшому, зокрема між правоохоронними органами, представники яких будуть суб'єктами розслідувань кримінальних проваджень ДБР, Труба відповів:

"Незадоволеними будуть не тільки суб'єкти кримінальних проваджень, а й загалом правоохоронні органи. Уникнути цього, будьмо відверті, ми не зможемо".

"Якщо невдоволення ніякого не буде, це свідчитиме лише про одне - що ми погано працюємо, а в нас зовсім інші цілі", – додав директор бюро.

Водночас, Труба запевнив, що не політизуватиме відносини з правоохоронними органами:

"Я не вішатиму жодних ярликів ні на співробітників, ні на правоохоронні органи. Тільки професійні відносини: якщо співробітник винен, незалежно від того, де він працює, він повинен нести відповідальність".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News