Бандою фейкових поліцейських, які нападали на людей, займеться суд

П'ятниця, 3 серпня 2018, 11:37

Слідчі завершили досудове розслідування відносно 9 членів банди, які чинили розбої, використовуючи поліцейську форму, позбавляли людей волі й застосовували до них насилля.

Звинувачувальний акт скеровано до суду, повідомляє Національна поліція 3 серпня. .

Учасники банди вчиняли розбійні напади на підприємства та людей впродовж 2015-2017 років. Діяли на території Миколаївської, Запорізької та Житомирської областей.

Поліцейські встановили причетність учасників банди до 6 таких епізодів, зокрема, й нападу на ювелірного підприємця.

Наприкінці 2017 року поліцейські затримали нападників під час спроби скоїти розбій.

 
Затримання фейкових поліцейських
НПУ

"Було встановлено, що до складу банди увійшли 10 чоловіків віком від 30 до 56 років. Організатором став 32-річний раніше не судимий житель Донецької області. Серед інших учасників – троє раніше судимих мешканців Донеччини", – повідомляє поліція.

 

"Також у складі банди діяв 56-річний мешканець Донецької області – колишній працівник органів внутрішніх справ, який  був звільнений за власним бажанням. Більшість з них – вихідці з тимчасово окупованої території України", – додає відомство.

 

"У кожному нападі зловмисники застосовували фізичне насильство до потерпілих та погрожували вогнепальною зброєю. Окрім того, розбої супроводжувалися незаконним позбавленням волі потерпілих", – йдеться в повідомленні.

Як встановили, сума завданих матеріальних збитків становить понад 11 мільйонів гривень

 

Після затримання дев’ятьох учасників озброєної банди поліція провела санкціоновані обшуки – тоді виявила та вилучила вогнепальну зброю та боєприпаси.

 

"Ще один, десятий встановлений учасник банди, перебуває у розшуку", – уточнює поліція.

 

Поліцейські вели досудове розслідування у рамках провадження за ст. 257 (бандитизм) і ч. 4 ст. 187 (розбій, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах або вчинений організованою групою, або поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень) ККУ.

Також було відкрито кримінальне провадження за  ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом),  ч. 3 ст. 262 (викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин чи радіоактивних матеріалів або заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживанням службовим становищем) та ч. 1 ст. 14 (готування до злочину). 

Окрім того, підозрюваним загрожує кримінальна відповідальність за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами згідно із ч. 1 ст. 263 ККУ.

Раніше голова Нацполіції Сергій Князєв повідомив, що в Запорізькій області затримано групу фейкових поліцейських, які чинили розбійні напади. Також було близько 30 обшуків.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування