Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новинський опублікував відповідь ДМС про законність надання йому громадянства

П'ятниця, 3 серпня 2018, 23:34

Народний депутат від "Опозиційного блоку" Вадим Новинський відреагував на звернення Генпрокуратури до Державної міграційної служби про його українське громадянство.

Про це Новинський написав у Facebook.

"Міграційна служба вже неодноразово перевіряла дотримання процедури і законність надання мені громадянства. Спеціально для прокурорів публікую офіційну відповідь служби, в якому чітко сказано, що "порушень законодавства України з питань громадянства не встановлено", - зазначив він.

Звернення Генпрокуратури до ДМС він назвав "черговим прикладом переслідування політичних опонентів влади".

 

Раніше Генеральна прокуратура отримала доступ до матеріалів Державної міграційної служби про українське громадянство Вадима Новинського.

Російський бізнесмен Новинський отримав громадянство України від тодішнього президента Віктора Януковича 1 червня 2012 року.

26 квітня 2016 року Порошенко доручив Державній міграційній службі перевірити законність надання громадянства Новинському, адже петиція про позбавлення екс-соратника Януковича громадянства України набрала понад 25 тисяч голосів.

Сам Новинський заявив, що громадянство Янукович йому дав на прохання Порошенка.

8 грудня 2016 року Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності Новинського. Проте згоди на арешт чи затримання Новинського у ГПУ немає.

Новинський, за версією слідства, утримував під вартою архієпископа Драбинка з метою змусити митрополита Володимира відректися від престолу.

Читайте також: І сміх, і гріх. Чому ГПУ зацікавилася Новинським

"Трагікомедія "Святі і грішники", або "Недоторканний Новинський".

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування