Крах Мі-8 в Росії: З'явилося відео з місця аварії та версія катастрофи

Субота, 4 серпня 2018, 10:26
Крах Мі-8 в Росії: З'явилося відео з місця аварії та версія катастрофи

Аварію вертольота Мі-8 в Красноярському краї спровокувало зіткнення з іншим вертольотом, який злітав з того ж майданчика. 

Про це пише російський "Интерфакс" з посиланням на джерело в оперативному штабі на місці НС.

"Попередньо, вертоліт з пасажирами злітав слідом за вертольотом, який перевозив на лебідці металоконструкцію і лопатями зачепив зовнішній вантаж першого вертольота", - повідомило джерело.

Екіпаж другого вертольота був змушений скинути вантаж на землю, щоб не зазнати аварії, люди на його борту не постраждали.

У соцмережах опубліковано відео з місця аварії вертольота Мі-8 у Красноярському краї. На ньому видно уламки вертольота. Голос за кадром говорить, що на борту перебували 15 пасажирів і троє членів екіпажу.

В Красноярском крае 18 человек погибли при крушении вертолета Ми-8, который столкнулся с грузом, закрепленном на тросе другого вертолета. Ми-8 перевозил рабочих вахтовиков. Катастрофа произошла в Туруханском районе. Вертолет Ми-8, разбившийся в Красноярском крае, перед падением задел другой вертолёт. Машины вылетали друг за другом: первый вертолёт взлетел в 9:29, второй — в 9:43. Примерно через 10 минут Ми-8 лопастями задел груз первого вертолёта. На борту другой машины никто не пострадал. #krasnoyarsk_bro #krasnoyarsk #красноярск #красноярскийкрай #сибирь #russia #россия #вертолет #турухарскийрайон

A post shared by Красноярск/Красноярский Край (@krasnoyarsk_bro) on Aug 3, 2018 at 11:08pm PDT

Разом з тим авіакомпанія "Ютейр" повідомила, що погодні умови для зльоту вертольота Мі-8АМТ RA-25640, що розбився, були простими.

"За попередньою інформацією, сталося зіткнення лопатей вертольота з вантажем на зовнішній підвісці вертольота Мі-8АМТ, RA-22427, який злетів раніше. У результаті аварії Мі-8 усі загинули", - заявили у прес-службі компанії.

Також повідомляється, що командир вертольота RA-25640 1985 року народження, закінчив Омське льотне училище, налітав 5990 льотних годин, з яких 2300 годин в якості командира повітряного судна. Вертоліт був випущений в 2010 році Улан-Уденським авіаційним заводом.

Джерело в оперативному штабі на місці НС повідомило, що на місці катастрофи Мі-8 знайдено "чорні ящики", проте встановити причини катастрофи вони навряд чи допоможуть. 

Вертоліт Мі-8 авіакомпанії "Ютейр" розбився вранці 4 серпня у 180 км від н.п.Ігарка, поблизу майданчика нафтоперекачувальної станції "Ванкор".

На борту вертольота перебували 18 осіб, всі вони загинули. Джерело в оперативному штабі на місці НС повідомив, що він перевозив робітників нафтового родовища.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
10:31
ЗМІ: Іспанія протягом тижнів визнає палестинську державу
10:31
"Я закохуюся – це моя проблема". Історія харківського бізнесмена, екс-"регіонала" та волонтера Юрія Сапронова
10:30
фото, доповнено Росіяни вдарили по Дніпру і області: убили 6 дорослих і 3 дітей
10:25
Метро на Троєщину: у КМДА показали роботи на Подільському мосту
10:16
відеоГУР: Російський Ту-22МЗ вдалося збити на відстані 300 км від України. Чим саме
10:10
Як зниклого безвісти визнають полоненим: що треба знати про ці статуси та шлях підтвердження з боку Росії
10:01
Туск домовлятиметься зі Столтенбергом і Сунаком про захист польського неба
09:58
Росія стала головним постачальником нафти до Індії, потіснивши частку ОПЕК до історичного мінімуму
09:57
Туск прокоментував затримання поляка, який допомагав РФ із замахом на Зеленського
09:49
Окупанти скасували парад у Криму на 9 травня
Усі новини...