Колумбія назвала абсурдними звинувачення Мадуро

Неділя, 5 серпня 2018, 10:20

Уряд Колумбії категорично відкинув звинувачення президента Венесуели Ніколаса Мадуро щодо причетності президента Колумбії Хуана Мануеля Сантоса до замаху на його життя.

Про це йдеться у заяві МЗС Колумбії від імені уряду країни.

"Звинувачення, що колумбійський лідер несе відповідальність за імовірну атаку проти президента Венесуели, є абсурдними і не мають жодних підстав", - йдеться в повідомленні.

У МЗС додали, що венесуельський лідер зазвичай звинувачує Колумбію в будь-якій ситуації.

"Ми вимагаємо поваги до президента Хуана Мануеля Сантоса, до уряду та до колумбійського народу", - йдеться в заяві.

У той же час, відповідальність за замах на Мадуро взяло на себе досі невідоме угруповання "Фланелеві солдати" ("Soldados de Franela").

"Підтримувати уряд, який забув конституцію і обурливо використовує держслужбу для власного збагачення - це образа військової честі", - йдеться в заяві руху, поширеній у неділю, повідомляє "Німецька хвиля".

Як повідомлялося, у суботу на президента Венесуели Ніколаса Мадуро скоїли замах з використанням безпілотника - від вибуху постраждали 7 солдатів, але Мадуро не отримав травм.

У зверненні до нації президент Венесуели сказав, що зібрані докази "вказують на крайніх правих", які працюють разом із колумбійцями. За словами Мадуро, відповідальним за напад є і колумбійський президент Хуан Мануель Сантос.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування