В Одесі затримали директора фірми, який за хабарі робив документи для моряків

Понеділок, 6 серпня 2018, 09:41

Правоохоронці затримали директора однієї із крюінгових компаній Одеси, який за хабарі виготовляв документи для працевлаштування моряків на закордонні судна.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

45-річного підприємця затримали під час передачі йому клієнтом 10,5 тисяч гривень. 

 

У приміщенні правопорушника провели обшук, під час якого вилучили документи, пов'язані із працевлаштуванням моряків за кордоном, із наданням морякам відповідної кваліфікації, печатки підприємства по працевлаштуванню іноземців та громадян України за кордоном, а також гроші, мобільні телефони, комп’ютери тощо.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368-3 (підкуп службової особи юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) ККУ.

Фігуранту справи оголосили про підозру.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

"Тривають слідчі дії, направлені на встановлення всіх обставин кримінального правопорушення та осіб, які причетні до скоєння злочину", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, у травні 2018 року Міністерство закордонних справ констатувало збільшення кількості фактів затримання і арешту українців – членів екіпажів морських суден за кордоном і застерегло від співпраці з сумнівними компаніями.

МЗС оприлюднило рекомендації громадянам України, які планують працевлаштування в судноплавних компаніях.

За даними МЗС, основними причинами затримань та арештів є перевезення нелегальних мігрантів і заборонених вантажів.

Так, 15 моряків судна Free Neptune перш, ніж повернутися до України, понад півтора роки змушені були провести в азійському Омані.

12 членів екіпажу судна Mekong Spirit 14 місяців перебували на судні, заарештованому в порту Лавріо (Греція).

Крім того, грецькі правоохоронні органи затримали понад сотню українських моряків через те, що їх змушували переправляти нелегальних мігрантів до Європи.

Детальніше в матеріалі: "Стоп-машина. Як українські моряки сидять у закордонних в'язницях"

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування