Апеляцію по Сущенку мають розглянути до кінця вересня

Понеділок, 6 серпня 2018, 16:00

До Верховного суду Росії надійшла скарга на вирок українському журналісту Роману Сущенку, засудженому до 12 років колонії суворого режиму.

Про це зазначається на сайті суду.

Скарга, яку захист подав 5 червня, надійшла 6 серпня.

Колишній адвокат журналіста, а нині його громадський захисник Марк Фейгін повідомив у Facebook, що відповідно до російського законодавства, апеляцію мають розглянути протягом 45 днів.

"Мабуть, уже в вересні місяці відбудеться апеляційний розгляд за моєю скаргою на вирок Московського міського суду, який визнав Сущенко винним і призначив покарання 12 років позбавлення волі за ст.276 КК (шпигунство)", – написав Фейгін

Раніше захисник припускав, що розгляд скарги може відбутися восени.

4 червня Московський міський суд визнав українського журналіста Романа Сущенка винним у шпигунстві і призначив покарання у вигляді 12 років колонії суворого режиму.

Сущенко провину не визнав. Його захист оскаржує вирок.

За інформацією російських ЗМІ, журналіста засудили нібито за спробу з'ясувати можливість нового наступу бойовиків "ДНР" на Маріуполь.

Власного кореспондента "Укрінформу" у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року, у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

У ФСБ Росії стверджували, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ заперечили це.