Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Юристи Трампа відкидають умови Мюллера для інтерв'ю президента - NYT

Четвер, 9 серпня 2018, 00:02

Адвокати Дональда Трампа відкидають умови спецпрокурора ФБР Роберта Мюллера для інтерв'ю президента США. Натомість вони пропонують провести інтерв'ю з обмеженими можливостями для питань.

Про це повідомляє The New York Times з посиланням на власні джерела.

Джей Секулов, один із персональних юристів Трампа, заявив, що відповідь на запит щодо інтерв'ю відправлена, але відмовився коментувати її зміст.

Водночас головний адвокат президента США у цій справі Руді Джуліані повідомив, що Білий дім уже надав усі необхідні документи.

"Ми повторюємо те, що говорили кілька місяців. Настав час, коли офіс спецпрокурора Мюллера має зробити запит без подальшого зволікання", - додав він.

Джуліані не назвав дати можливої зустрічі, але дав зрозуміти, що вона має відбутися найближчим часом, бо у Білому домі не хочуть, щоб це затягувалося до виборів у Конгрес у листопаді, передає CNN.

"Це має бути завершено до 1 вересня", - сказав адвокат.

Зазначається, що переговори між юристами Трампа і командою спецпрокурора Мюллера тривали вісім місяців. 

"Адвокати Трампа напряму не відхилили можливість інтерв'ю, але запропонували у відповідь інтерв'ю у більш вузькому форматі", - йдеться у статті NYT.

Раніше Джуліані заявляв, що юристи Трампа "близькі до того, щоб прийняти рішення" про те, що він не буде відповідати на питання Мюллера в рамках його розслідування втручання РФ в президентські вибори в США в 2016 році, передає "Голос Америки".

Трамп багато разів говорив, що готовий відповісти на питання в рамках 14-місячного розслідування Мюллера, але Джуліані заявив CNN: "Нам хотілося б знати, чи є якісь факти, які дають підставу для розслідування - початкові або створені, - тому що ми таких знайти не можемо. І ніхто інший не може".

За його словами, прокурорам "не потрібно доводити злочин, вони повинні лише дати фактичну основу, яка призводить до підозр у скоєнні злочину".

На початку серпня Трамп закликав генпрокурора припинити розслідування щодо можливого втручання Росії у вибори американського лідера у 2016 році.

Він звинуватив спецпрокурора Роберта Мюллера, який безпосередньо здійснює розслідування, у конфлікті інтересів і назвав його "ганьбою для США".

Водночас речниця Білого дому Сара Сандерс заявила, що твіт президента не є наказом Сешнзу.

Сандерс зазначила, що президент хотів би, щоб розслідування довели до кінця.

Вона нагадала також, що Трамп неодноразово заявляв про відсутність змови між його командою і Росією.

У грудні 2017 року Трамп говорив радникам про необхідність дострокового припинення розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера щодо втручання РФ у вибори.

Американські спецслужби дійшли висновку, що Росія втручалась у хід виборів 2016 з метою сприяти Дональду Трампу.

В кінці грудня 2017 року в інтерв’ю New York Times Трамп заявив, що сподівається на справедливість щодо нього з боку спеціального прокурора Роберта Мюллера.

Він повторив, що змови між його передвиборчою кампанією і РФ не було і розслідування можливого втручання Росії в американські вибори змушує США "погано виглядати" перед світом.

Президент регулярно критикував Мюллера через заяви про втручання Росії у вибори в США чи інші зв’язки з його кампанією, називаючи це "полюванням на відьом".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування