У Білорусі відпустили журналістів, затриманих у середу

Четвер, 9 серпня 2018, 02:09

Слідчий комітет Білорусі після допиту відпустив журналістів Ігоря Хмару, Марію Сароку, Олену Масловську і головного редактора Владислава Кулецкага порталу про нерухомість Realt.by, яких затримали 8 серпня у справі про незаконний доступ до платної інформації державного агентства БелТА.

Про це повідомила білоруська служба "Радіо Свобода".

Зазначається, що всі представники ЗМІ дали підписку про нерозголошення.

Своє звільнення Хмара підтвердив у Facebook.

Як повідомлялось, у середу в Білорусі продовжилися затримання журналістів у рамках так званої справи "БелТА" про незаконний доступ до платної інформації.

Вранці, 8 серпня, слідчі прийшли до редакції Realt.by і забрали журналістів Ігоря Хмару, Марію Сароку, Олену Масловську і головного редактора Владислава Кулецкага в Слідчий комітет. Також забрали і техніку цих співробітників.

Realt.by - один із найпопулярніших порталів про нерухомість в Білорусі, працює з 2005 року. За даними SimilarWeb, в червні 2018 року на сайті було 1,3 мільйона відвідувань.

На порталі публікується актуальна інформація від агентств нерухомості, забудовників і приватних осіб про продаж та оренду квартир, будинків і комерційної нерухомості.

Вранці 7 серпня співробітники Слідчого комітету прийшли з обшуками в офіси інтернет-порталу Tut.by і інформаційного агентства БелаПАН, а також в квартирі журналістів цих компаній. Журналістів цих видань затримали.

Слідчий комітет відкрив кримінальну справу через "повідомлення державного інформагентства БелТА про збої під час здійснення доступів до платної підписки послуг, які надавалися названим підприємством одному з його замовників".

8 серпня білоруські силовики також прийшли з обшуком до мінського кореспондента російської редакції Deutsche Welle Павлюка Биковського.

Верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні закликала Мінськ звільнити затриманих журналістів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування