У Сенаті хочуть допитати Ассанжа щодо втручання Росії у вибори в США

Четвер, 9 серпня 2018, 06:24

Комітет Сенату США з розвідки запросив засновника Wikileaks Джуліана Ассанджа на допит у справі про ймовірне втручання Росії у вибори президента США в 2016 році.

Про це йдеться у листі американського Сенату, опублікованому у Twitter Wikileaks.

Комітет з розвідки Сенату США запропонував Ассанжу дати свідчення у закритому режимі у зручному місці та у зручний час.

Wikileaks у Twitter підкреслила, що юридична команда організації вивчає запит, але якщо дасть згоду,  умови допиту повинні "відповідати високим етичним стандартам".

Раніше повідомлялося, що спеіальний прокурор ФБР Роберт Мюллер перевіряє зв'язки Трампа з Ассанжем.

1 серпня агентство Bloomberg повідомило, що Джуліан Ассанж готовий покинути посольство Еквадору в Лондоні, у якому він переховується від кримінального переслідування з 2012 року.

За інформацією агентства, Ассанж зважився на цей крок у зв'язку з погіршенням здоров'я. У найближчі тижні він готовий залишити будівлю посольства, де попередніх шість років намагався уникнути звинувачень у згвалтуванні у Швеції та перспективи видачі США.

Гарантій подальшої свободи засновника WikiLeaks немає. Його, як і раніше, можуть заарештувати у Великій Британії. Крім того, прокурори США можуть висунути йому звинувачення у розголошенні конфіденційної інформації.

Надалі в Ассанжа є кілька варіантів дій. Зокрема, він може вирушити у британську лікарню, спробувати втекти з Великої Британії чи оскаржити свій арешт у Верховному суді.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News