У Росії падає підтримка зовнішньої політики Путіна - опитування

Четвер, 9 серпня 2018, 10:00

Росіянам стала менше подобатися зовнішня політика їх президента Володимира Путіна.

Про це з посиланням на опитування "Левада-центру" повідомляє РБК.

Так, число тих, хто підтримує зовнішню політику Путіна за два роки (з березня 2016 по липень 2018) знизилося на 6 процентних пунктів - з 22 до 16%.

При цьому з 25 до 17% скоротилася кількість людей, які вважають, що президент захищає державні інтереси країни.

З 11 до 16% зросла частка тих, хто вважає, що Путіну байдужі інтереси народу.

Замість 6 тепер 9% думають, що президент погано керує країною.

 

Соціолог "Левада-центру" Денис Волков пояснює, що за два роки в країні зросла втома від зовнішньополітичного порядку президента.

"У багатьох останніх опитуваннях люди кажуть: "Досить усім допомагати, треба допомогти собі, давайте не будемо витрачати гроші на інші країни, краще витратимо їх усередині країни", - говорить він.

На думку Волкова, зовнішня політика Росії в Сирії і Україні більшістю росіян сприймається як допомога цим країнам в наведенні порядку, а не військове втручання. Якщо раніше це сприймалося не так гостро, то тепер, на тлі зниження реального рівня доходів і підвищення пенсійного віку, зовнішня політика починає викликати роздратування, вважає він.

"Левада-центр" опитав 1600 осіб від 18 років і старше в 136 населених пунктах в 52 регіонах з 19 по 25 липня 2018 року. Респондентам пропонували список відповідей і давали можливість вибрати один або кілька варіантів.

Запитали росіян і про позитивні сторони президента. За два роки з 33 до 49% збільшилася кількість тих, хто вважає Путіна, який вже 18 років керує країною, досвідченим політиком.

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування