Головні новини дня – за 60 секунд

Четвер, 9 серпня 2018, 21:14

"Торнадовці" влаштували збройний бунт в СІЗО, в Одесі зірвали концерт Алексієвич, опубліковані свіжі фото Сенцова – новини, які обговорювали 9 серпня.

Про "Торнадо". Правоохоронці кажуть, що засуджені екс-бійці батальйону "Торнадо" влаштували збройний опір у Лук'янівському СІЗО.

Про Алексієвич. В Одесі скасували виступ Нобелівського лауреата, письменниці Світлани Алексієвич через погрози.

Про Савченко. Київський апеляційний суд відмовив у клопотанні адвокатів народного депутата Надії Савченко про зміну міри запобіжного захисту їхній підзахисній з тримання під вартою на поруки.

Про втрати. У середу ввечері ракета бойовиків влучила в автомобіль з українськими бійцями, через що один військовослужбовець загинув, ще троє отримали поранення.

Про Іловайськ. Управління ООН з прав людини провело аналіз і дійшло висновку, що під час подій під Іловайськом у серпні 2014 року всі сторони конфлікту припускалися серйозних порушень прав людини.

Про Сенцова. Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова оприлюднила три свіжі фото політв’язня Кремля режисера Олега Сенцова.

Також Денісова попросила російську колегу Тетяну Москалькову перевести українського політв’язні Олега Сенцова до лікарні.

Також вона розповіла, що розмовляла з адвокатом політв’язня Дмитром Дінзе.

"З його слів, у Сенцова зараз третя затяжна криза. Двічі його хотіли відправити в лікарню, де збиралися підключити до медичної апаратури і почати примусове годування", – написала вона.

Про надзвичайні події. У Сумах зникли дружина і донька вбитого колишнього депутата Сумської міської ради Анатолія Жука.

Про хабарі. Колишнього першого заступника голови правління ПАТ "Укргазвидобування" Олексія Тамразова затримали під час спроби дати прокурору 200 тисяч доларів хабара.

Ще правоохоронці затримали у Києві за підозрою в отриманні хабара керівника одного з департаментів Державної фіскальної служби.

Про Rozetka. Інтернет-супермаркет Rozetka і група компаній EVO планують об'єднатися, щоб спільно вибудувати екосистему для покупців і продавців і створити більше можливостей для українських підприємців на своїх платформах.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News