Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Манафорт здавав свою другу квартиру на Мангеттені через Airbnb

Четвер, 9 серпня 2018, 22:57

Екс-радник Віктора Януковича Пол Манафорт майже три роки здавав свою квартиру на Мангеттені у Нью-Йорку через онлайн-сервіс з пошуку та короткострокової оренди житла Airbnb.

Про це повідомляють із зали суду кореспонденти The Washington Post.

"Дарін Евенсон, 22-річний військовий ветеран, який наразі працює у відділі "досвіду роботи з клієнтами" Airbnb засвідчив, що з січня 2015 року по квітень 2016 року квартиру на Говард-стріт в районі Сохо району Мангеттена майже завжди можна було взяти в оренду через сайт", - пише видання.

Прокурори показали кілька прикладів бронювань щодо квартири, яку рекламували, як "чудовий лофт на цілий поверх в районі Сохо".

Зокрема, у січні 2015 року пара гостів заплатила за неї 1 971 долар за чотири ночі. У червні 2015 року пятеро гостей заплатили за неї 16 325 доларів, щоб залишитися там на 21 ніч.

Евенсон засвідчив, що квартира була доступна 1125 ночей поспіль - це максимальна дозволена кількість згідно з правилами сервісу Airbnb.

За його словами, було дві перерви, під час яких Манафорт не здавав житло. Перша - з 27 жовтня 2015 року по 20 листопада 2015 року. Друга - з 26 лютого 2016 року по 26 березня 2016 року.

Раніше інші опитані свідки розповіли у суді, що Манафорт називав цю квартиру своїм "другим домом" під час переговорів про позику.

Прокурори звинувачували Манафорта у фальсифікації фінансової інформації. За їхніми твердженнями, він нібито збрехав про те, чи має орендну нерухомість або іпотеку на інше майно, щоб отримати кредит у розмірі 3,4 мільйонів доларів у Citizens Bank.

Видання наголошує на важливості цього свідчення, бо прокурори звинувачують Манафорта у банківському шахрайстві, коли він зазначав у документах, що квартира на Говард-стріт не здавалась в оренду.

Як пояснила у суді під час свідчень віце-президент Citizens Bank Пеггі Міцелі, якщо хтось має орендну нерухомість, процентна ставка за кредитом буде вищою, а максимальна сума кредиту - нижчою.

"Це також буде розглядатися як позика з високим ризиком", - додала вона.

Раніше бухгалтер екс-глави передвиборного штабу президента США Дональда Трампа Синтія Лапорта визнала, що офіс Манафорта займався фальсифікацією звітних фінансових документів для зменшення виплати податків та отримання вигідних кредитів.

Політтехнолог Пол Манафорт офіційно задекларував 14 мільйонів доларів доходів за 2010-2014 роки. Однак згідно з документами обвинувачення, в Україні він заробив 60 мільйонів доларів.

31 липня в США почався суд над Манафортом, якого звинувачують у відмиванні грошей, ухилянні від сплати податків за майже 10 років співпраці з колишнім керівництвом України.

Слідство вважає, що за роботу політичного консультанта в Україні Манафорт заробив понад 60 мільйонів доларів.

Раніше слідча група представила понад 300 документів, які розкривають деталі співпраці Манафорта з "Партією регіонів" і "Опозиційним блоком".

Також спецпрокурор ФБР Роберт Мюллер оприлюднив список 35 потенційних свідків у справі.

30 жовтня 2017 року Манафорту і його партнеру Річарду Гейтсу було оприлюднено звинувачення з 12 пунктів.

У червні 2018-го суд наказав спецпрокурору Мюллеру назвати всіх осіб і організації, які залучалися до лобістської діяльності Пола Манафорта в інтересах "Партії регіонів", яка здійснювалася без реєстрації в якості іноземного агента, як того вимагає законодавство США.

Крім того Манафорт після Помаранчевої революції радив олігархові Ринату Ахметову змінити лідера Партії регіонів Януковича.

Марія Думанська, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...