Ситник заявив, що справу щодо Холодницького передали в СБУ

Четвер, 9 серпня 2018, 23:20

Служба безпеки займається розслідуванням справи проти керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

Про це Ситник розповів в інтерв’ю "Громадському".

За його словами, коли інформація про розслідування щодо Холодницького стала публічною, була створена слідча група Генеральної прокуратури, до якої входили детективи НАБУ.

Однак зараз, за словами Ситника, їх звідти "викинули".

"На жаль, нас з цієї групи вже викинули. Передали справу в СБУ, частину справи, і фактично зараз ми до цього розслідування не маємо жодного відношення", — пояснив він.

1 серпня стало відомо, що Департамент із розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури навесні готував текст підозри керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому, але поки що її не оголосять.

Про підозру коротко повідомлялось 31 березня 2018 року, вона складалась з двох епізодів.

Перший стосується підбурення Холодницьким свідка до завідомо неправдивих свідчень під час провадження досудового розслідування, поєднане із штучним створенням доказів захисту. Йдеться про провадження щодо спроби дачі хабара в.о. міністру охорони здоров’я Уляні Супрун.

Другий епізод стосується втручання в діяльність судді з метою завадити виконанню ним службових обов’язків та домогтися винесення неправосудного рішення.

Як відомо, 26 липня комісія прокурорів вирішила притягнути до дисциплінарної відповідальності та накласти на Холодницького стягнення у вигляді догани.

30 березня генпрокурор Юрій Луценко попросив Кваліфікаційно-дисциплінарну комісію прокурорів розглянути зняття з посади керівника САП Холодницького.

Пізніше стало відомо, що справу стосовно Холодницького веде Генпрокуратура із застосуванням обладнання НАБУ.

Читайте також: Злочин без кари. Висновок у справі Холодницького

Пішов у напад. Як Холодницький захищатиметься від Ситника з Луценком

Генерале Холодницький - на вихід

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...