На адмінмежі з Кримом роздають рекомендації, що робити при хімотруєнні

Понеділок, 10 вересня 2018, 14:34

Через викиди заводу "Титан" в Армянську жителям північних районів анексованого Криму й жителям півдня Херсонської області радять перебувати в приміщеннях або покинути небезпечну зону.

Овочі й фрукти рекомендують промивати слабким 2%-м мильно-содовим розчином.

Про це йдеться в рекомендаціях Міністерства інформаційної політики та Міністерства охорони здоров’я України, які оприлюднила перший заступник міністра інформполітики Еміне Джапарова.

"Листівки будуть роздаватися на КПВВ на адмінмежі", – написала вона у Facebook.

З трьох КПВВ на адмінмежі з Кримом зараз працює лише "Чонгар", постраждалих від хімічного отруєння мають пропускати за прискореною процедурою, йдеться в листівках.

У них також є інформація про те, як ідентифікувати отруєння від хімічних сполук.  

На нього можуть вказати подразнення очей і слизових оболонок, подразнення шкіри й дихальних шляхів, ускладнене дихання, кашель і біль у грудях, кровотеча носом і головний біль.

У ніч на 24 серпня в Армянську анексованого Росією Криму сталося забруднення повітря, на металевих предметах з’явився масний наліт, на початку вересня екологічна ситуація погіршилася й на Херсонщині.

Причиною вважають викиди кримського заводу "Титан", що належить OSTCHEM Holding AG Дмитра Фірташа, та спекотну погоду. Завод уже призупинив роботу.

Із Армянська вивезли всіх дітей шкільного та дошкільного віку.

Влада Херсонщини 6 вересня теж вирішила евакуювати дітей із населених пунктів Каланчацького і Чаплинського районів і оздоровити їх у дитячих оздоровчих таборах області.