Панов страждає від зубного болю, йому необхідне термінове лікування - адвокат

Понеділок, 10 вересня 2018, 20:54

Засуджений у "справі українських диверсантів" Євген Панов страждає від сильного зубного болю і потребує термінового лікування.

Про це повідомляє його адвокат Ольга Дінзе, передає "Кримська правозахисна група".

"У Євгена зубний біль, йому потрібне лікування, але лікар-стоматолог зі слідчого ізолятору тільки видаляє зуби. Лікування він не проводить. Панов вже два тижні сильно страждає, не може спати та вимушений пити знеболювальне. Він написав заяву, щоб його відправили на лікування до стоматолога, але результатів поки немає", – розповіла Ольга Дінзе.

Крім того, за словами Панова, він не отримує газети, які передплатив, і не може замовити продукти у магазині, що обслуговує СІЗО. Йому повідомили, що магазин начебто не працює.

Дінзе відвідала Панова 10 вересня.

Як повідомлялося, 13 липня підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму засудив фігуранта справи "українських диверсантів" Євгенія Панова до 8 років колонії суворого режиму.

ФСБ Росії в серпні 2016 року оголосила про затримання в анексованому Криму групи "українських диверсантів", які нібито готували теракти на півострові.

Затриманих деякий час утримували в московському СІЗО в Лефортово, потім повернули до Криму.

Російські спецслужби заявляють, що затримані Євген Панов і Андрій Захтій були членами "групи диверсантів", яка нібито планувала вчинити теракти на об'єктах туристичної та соціальної інфраструктури півострова.

Влада України заперечує російські звинувачення на адресу українців і називає їх "провокацією" російських спецслужб.

Захтій підписав досудову угоду зі слідством. У лютому його засудили до 6 років і 6 місяців колонії суворого режиму і штрафу 220 тисяч рублів (близько 105 тисяч гривень).

Панов відмовився від угоди з російським слідством.